Dört çocuğu da felç oldu

Dört çocuğu da felç oldu

DÜNYA Haberleri

ABD'nin New Jersey eyaletinde Esther-Arthur Herzfeld çiftinin dört çocuğu da art arda felç oldu.

Çift, gizemli bir genetik bozukluk tevarüs ettiği görülen çocuklarının, gözlerinin önünde yürüyemez ve hareket edemez hale gelmesini çaresizlik içinde izledi. Doktorlar hastalığın neden kaynaklandığını çözmekte zorlanıyor. Belirtiler ilk olarak ortanca kız Tziporah (22) da ortaya çıkmış. Tziporah, 11 yaşında spor yaparken aniden yere yığılmış ve vücudu tutmaz hale gelmiş. Hastalık daha sonra da ailenin tek erkek çocuğu Tzvi (18) de görülmüş. Tzvi, yaz başında yürürken yaz sonunda tekerlekli sandalyeye mahkûm olmuş. Hastalığın son iki mağduru da Racheli (15) ve Rivka (23) isimli kız kardeşler. Kardeşler kıyafet giymek gibi günlük işleri büyük meşakkatlerle yapıyorlar. Buna rağmen pozitif ruh hali içinde olmaya devam eden aile, günün birinde hastalığın teşhis ve tedavi edileceği ümidinde. nbsp;Kardeşler şimdiye kadar sayısız doktor tarafından muayene edildi ama problemin neden kaynaklandığı tam olarak tespit edilemedi.
Hackensack Üniversitesi Tıp Okulu'ndan doktor Helio Pedro, "Gerekli tüm testleri yaptık ama halen problemin neden kaynaklandığını tespit edemedik" diyor. Pedro, genetik teknolojisinde sağlanacak ilerlemelerle gelecekte hastalığa teşhis konulabileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...