Dolara alternatif için toplanmışlardı: BRICS'e davet edilen ülkeler belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg
- Güncelleme:
Dolara alternatif için toplanmışlardı: BRICS'e davet edilen ülkeler belli oldu

DÜNYA Haberleri  / Bloomberg

Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'da BRICS'in ''Küresel etkisini artırmak'' amacıyla toplanan üye ülkeler, örgüte yeni ülkelerin davet edileceğini duyurdu. Suudi Arabistan, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır ve Etiyopya’ya BRICS üyeliği için davet gönderileceği bildirildi.

Güney Afrika’nın ekonomik başkenti Johannesburg'da BRICS’in geleceğiyle ilgili önemli adımlar atıldı. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS’in, genişleme amacıyla örgüte yeni ülkelerin davet edilmesine karar verildiği bildirildi.

BRICS üyeleri, örgütün küresel etkisini artırmak amacıyla Suudi Arabistan başta olmak üzere çok sayıda ülkeye davet gönderilmesi için hazırlıklar yapıldığı belirtildi. Suudi Arabistan’ın yanı sıra Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır ve Etiyopya’nın da davet edileceği kaydedildi.

Davet gönderilecek ülkelerin büyük kısmının Ortadoğu ülkeleri olması, BRICS’in küresel enerji pazarı üzerinde etkisini artırma çabasının bir parçası olarak görülüyor.

SUUDİ ARABİSTAN EKONOMİK ÇEŞİTLİLİK İSTİYOR

Bloomberg’de yer alan haberde, Suudi Arabistan’ın davet edilmesinin Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın kraliyet ekonomisini çeşitlendirme stratejisine uygun olduğu ifade edildi. Prens Selman’ın çeşitlendirme çabasının ülkesini Çin ve Rusya’ya yakınlaştırdığına dikkat çekildi.

20’den fazla ülke Küresel Güney olarak tanımlanan BRICS’e katılmak istediğini duyurmuştu.

LULA DA SİLVA'DAN YENİ PARA BİRİMİ MESAJI

BRICS üyeleri, uzun zamandır ABD dolarına alternatif küresel bir para birimi için de çalıştıklarını ifade ediyor.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg'daki BRICS zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, "BRICS üyeleri arasında ticaret ve yatırım işlemleri için bir para biriminin oluşturulması ödeme seçeneklerimizi artırır ve kırılganlıklarımızı azaltır" sözleriyle yeni para birimi hakkında ciddi mesajlar vermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...