Doğu Halep’te korkulan oluyor!

Düzenleyen:
Doğu Halep’te korkulan oluyor!

DÜNYA Haberleri

Rusya, muhaliflerin şehri terk etmeleri için ABD ile masaya oturuyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov “Son bir fırsat vereceğiz, şehri terk etmeyen terörist sayılacak. Ardından büyük operasyon başlayacak” dedi.

Suriyeli muhaliflerin savaşın başından itibaren kontrolü altında tuttukları Halep’in doğu kesimi düşmek üzere... Hemen her gün bir semti kaybeden Suriyeli muhalifler, bir yandan Esad ordusu ile savaşırken diğer yandan Rusya uçaklarının saldırısına uğruyor. Bunların yanı sıra PYD terör örgütü ve Hizbullah ile İran’dan gelen Şii teröristler şehrin her yanından muhaliflere saldırılar düzenliyor. 

2 SEMT DAHA DÜŞTÜ
15 Kasım’dan bu yana rejim güçleri ve Rusya’nın kuşattığı şehirde, muhalifler, dün de, Karm el-Cebel ve Eş-Şaar semtlerini kaybetti. 30 kilometrekarelik bir alanda 300 bin insan âdeta ölüm beklerken Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan, muhaliflerin ve halkın şehri terk etmeleri için son bir şans verecekleri açıklaması geldi. Cenevre’de Amerikan heyeti ile masaya oturacaklarını belirten Lavrov, muhaliflerin Doğu Halep’ten ayrılmasına ilişkin güzergâh ve süreleri belirleyeceklerini açıkladı. Lavrov “Bunlar kabul edildikten sonra ateşkes yürürlüğe girecek. Doğu Halep’ten ayrılmayı reddeden grupları teröristlerle eş değerde tutacağız ve Suriye ordusunun bu tür gruplara karşı yürüttüğü her türlü operasyonu destekleyeceğiz” dedi.

RUSYA VE ÇİN’DEN VETO 
Bu arada, Rusya ve Çin, Halep’te 7 günlük ateşkes isteyen BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını veto etti.  Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, oylama öncesinde “Tasarı bir provokasyon. Muhaliflere zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramıyor” demişti. Rusya böylece ateşkesi öngören 6’ncı tasarıyı da engellemiş oldu. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...