Doğalgaz'ı bırakıp kömüre yöneliyorlar

/ Kaynak: CHA
Doğalgaz'ı bırakıp kömüre yöneliyorlar

DÜNYA Haberleri  / CHA

Havaların soğumasıyla yaklaşık bir aydır soba ve kaloriferlerin yakıldığı Saraybosna'da vatandaşların doğalgaz kullanmayı bıraktıkları ortaya çıktı.

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya mevsimin ilk karı dün düştü. Havaların soğumasıyla yaklaşık bir aydır soba ve kaloriferlerin yakıldığı başkentte vatandaşların üçte birinin doğalgaz kullanmayı bıraktıkları ortaya çıktı. Saraybosna'nın merkezindeki üç belediyede telefonla yapılan ankete göre, doğalgaz abonelerinin yüzde 30'u bu kışı kömür ya da odun yakarak geçirmeyi planlıyor. Vatandaşlar buna gerekçe olarak en çok doğalgaz fiyatlarını, daha sonra ise doğalgazın sık sık kesilmesini gösterdi. Uzmanlar ise bu şekilde devam ederse doğalgaz kullanımının yakında yüzde 20'lere düşebileceği ve bunun da hava kirliliğine neden olacağı konusunda uyardı. Bu durumda Saraybosna'ya doğalgaz dağıtan Sarajevogaz şirketinin işletilmesi de mümkün olamayacak.


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...