Doğalgaz borusu patladı, ortalık savaş alanına döndü!

Doğalgaz borusu patladı, ortalık savaş alanına döndü!

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Ludwigshafen kentinin Oppau semtine dogalgaz veren bir boruda önceki gün akşam saatlerinde patlama meydana geldi.

Semti savaş meydanına çeviren patlamada bir kişi hayatını kaybetti, üçü ağır 26 kişi ise yaralandı. Patlamanın meydana geldiği noktanın 150 metre civarındaki 38 evin çoğu oturulamaz duruma gelirken, yaklaşık 80 otomobil de hasar gördü.

Belediye, emniyet, itfaiyesi ve sağlık müdürlüğü patlama sonrası kriz masası oluşturdu. Dün öğle saatlerinde patlamanın olduğu bölgeye girilmesine izin verilirken, hasar gören evlerde oturanlar geceyi otellerde, akrabalarının yanlarında geçirdi. Patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için 180 itfaiyeci çaba gösterirken, 100 kurtarma ekibi ve 100 polis de olayda görev aldı.

Semte elektrik ve su verilemezken, patlamada telefon hatları da hasar gördüğü için uzun süre telefon görüşmesi yapılamadı. Doğalgaz patlamasının gerçekleştiği noktanın 150 metre civarındaki evlerin ortaya çıkan sıcaklıktan panjurları eridi. Patlamanın olduğu noktada 6 metre derinliğinde bir çukur oluşurken, mağdurlar için belediye yardım hesabı açtı.

Patlamadan bir Türk aile de büyük zarar gördü. Kaplı Ailesi'nin evi patlamada hasar aldı, binanın önünde park halinde bulunan otomobilleri ise yandı. Olay sırasında evde bulunan Fatos Kaplı, "Bir gürültü ile irkildim. O sırada eşim bahçedeydi, ben ise çocuklarla evde. Hemen evi boşalttı. Evimizin kapı ve pencereler hasar gördü. Büyük şok yaşadım. Geceyi yakınlarımızın yanında geçirdik" dedi.

Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...