Dışişlerinden ABD'nin terör listesi hakkında açıklama

Düzenleyen:
Dışişlerinden ABD'nin terör listesi hakkında açıklama

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy:"ABD Dışişleri Bakanlığı, 1997 yılından bu yana terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın Yabancı Terör Örgütleri listesinde kalmayı sürdüreceğini açıklamıştır. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında PKK'ya karşı mücadele kararlılığının vurgulanmış olmasını önemsiyoruz. Müttefikimiz ABD'den aynı yaklaşımı PKK'nın bölgedeki uzantıları PYD/YPG'ye karşı da göstermelerini bekliyoruz."

Amerikan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada PKK'nın 20 yıldan fazla bir süredir terör örgütü listesinde tutulduğu ifade edildi. 

ABD'nin, bu süre zarfında PKK tehdidine karşı Türkiye ve müttefikleriyle beraber çalıştığı anımsatıldı. Açıklamada PKK'nın, yabancı terör örgütleri listesine ek olarak 2001'den beri özel olarak belirlenmiş küresel terörist listesinde de yer aldığı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı "PKK'ya karşı mücadele kararlılığının vurgulanmış olmasını önemsiyoruz, ABD'den aynı yaklaşımı PKK'nın bölgedeki uzantıları PYD içinde göstermesini bekiyoruz" dedi .

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...