Dışişleri Bakanlığı Ermenistan'ın Karabağ bölgesindeki sözde seçimleri kınadı: 'Tanımıyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanlığı Ermenistan'ın Karabağ bölgesindeki sözde seçimleri kınadı: 'Tanımıyoruz'

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesinde Gayrimeşru Ermeni Güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen sözde seçimlerin uluslararası hukukun açık ihlâli olduğunu açıklayarak kınayarak "Türkiye, Azerbaycan’ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlalini teşkil eden bu gayrimeşru seçimi tanımamaktadır." açıklamasını yaptı.

Ermenistan'ın Karabağ'daki sözde seçimlerine Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda düzenlenen seçimler bölgede uluslararası hukuka aykırı mevcut durumu tek yanlı meşrulaştırma çabalarının yeni bir tezahürü olduğu belirtilerek "Bu adım, BM Güvenlik Konseyi kararları ve AGİT ilkeleri dahil uluslararası hukukun açık ihlâlidir" denildi.

'SEÇİMLERİ TANIMIYORUZ'

Bakanlığın açıklamasının devamı şu şekilde:

-Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış görüşmelerinin sürdürülmeye çalışıldığı bir dönemde gerçekleştirilen seçimleri, barış görüşmelerini baltalamaya yönelik bir hareket olarak algılıyor ve kınıyoruz. Türkiye, Azerbaycan’ın egemenlik ve toprak bütünlüğünün ihlalini teşkil eden bu gayrimeşru seçimi tanımamaktadır. BM ve uluslararası toplumu bu seçimi tanımamaya davet ediyoruz. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri sürecini desteklemekte, kalıcı bir barış anlaşmasının biran önce imzalanmasının bölgenin barış ve istikrarına büyük katkı sağlayacağına yönelik inancını korumaktadır.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...