Dev panda 'Le Le' 25 yaşında öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dev panda 'Le Le' 25 yaşında öldü

DÜNYA Haberleri

Dünyadan bir panda daha eksildi. ABD'de hayvanat bahçesinde bakılan 'Le Le' adlı dev pandanın öldüğü duyuruldu. Hayvanat bahçesi yetkilileri, 20 yıldır baktıkları pandanın neden öldüğünün bilinmediğini açıkladı.

ABD'nin Tennessee eyaletindeki Memphis Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Le Le adlı pandada öldü. 18 Temmuz 1998'de doğan erkek panda, 25 yaşındaydı.

20 YILDIR HAYVANAT BAHÇESİNDE YAŞIYORDU

Hayvanat bahçesi yetkilileri, bu haberi üzüntüyle verdiklerini söyledi. Yetkililer "Le Le'nin anlamı 'mutlu mutlu' demekti. Kendisi de oldukça mutlu bir pandaydı. 2003'ten beri hayvana bahçemizdeydi. Çarşamba günü öldü. Le Le'nin ölüm sebebi yapılacak incelemerin ardından belli olacak" dedi.

"ÇİN İLE ORTAK SEMBOLÜMÜZDÜ"

Yetkililer, Le Le'nin hayvanat bahçesinin gözdesi olduğunu, elma ve taze bambu yemekten çok zevk aldığını aktararak "Pandamız, yirmi yılda milyonlarca konuğu memnun etti. Adeta türünün örnek bir elçisyidi. Çin Halk Cumhuriyeti ile koruma ortaklığının parlayan bir sembolüydü" açıklamasında bulundu.

PANDALAR KAÇ YIL YAŞAR?

Öte yandan, pandaların doğal ortamdaki ömürleri ortalama 14-20 yıl sürüyor. Ancak bu süre, hayvanat bahçesi gibi tesislerde yaşayan pandalar için 38'e kadar çıkabiliyor. Dünyada sadece 1.800 civarında panda kaldığı düşünülüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...