Davutoğlu'ndan Esad'a Halep tehdidi

/ Kaynak: AA
Davutoğlu'ndan Esad'a Halep tehdidi

DÜNYA Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye hükümeti ile Hizbullah'ın Halep'e saldırması halinde Türkiye ve dostlarının uluslararası bir yanıt vereceğini söyledi..

Suriyeli isyancıların Kuseyr'in düşüşünün ardından Halep'e çekilmesiyle bu şehrin Şam hükümetinin operasyonlarının yeni hedefi olacağı yorumları güçlenirken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu El Cezire televizyonuna verdiği röportajda Halep uyarısı yaptı. Bakan Davutoğlu, El Cezire'ye verdiği röportajda, Suriye hükümeti ile Hizbullah'ın Halep'e saldırmasının "büyük bir hata" olacağını belirtti. Davutoğlu böyle bir durumda Esad'a Türkiye ve dostlarının uluslararası bir yanıt vereceğini ifade etti. İki hafta önce Kuseyr'i kaybeden ve son günlerde Suriye hükümet güçleri karşısında ağır kayıplar alan isyancılar ise son kalan kalelerinden biri olan Halep'te mevzileniyor. nbsp;Independent gazetesinin haberine göre, son gelişmeler şehrin Esad hükümetinin yeni hedefi olduğuna işaret ediyor. Suriye ordusu henüz Halep'e bir operasyon düzenlemiş değil. Ancak hükümet yanlısı gazetelerde yer alan yorumlar ordunun Türkiye sınırındaki bu şehri yeni hedef olarak gördüğünü gösteriyor. Independent, Halep'in Suriye ordusu tarafından ele geçirilmesinin aynı zamanda isyancıların Türkiye'deki tedarik yollarının kapanması anlamına da geleceğini belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...