Davutoğlu: Bir taşın bile hesabını veremezler

/ Kaynak: AA
Davutoğlu: Bir taşın bile hesabını veremezler

DÜNYA Haberleri  / AA

Kâbe çevresindeki genişletme çalışmasını ve Osmanlı revaklarının söküm işlemini yerinde izleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kâbe-i Muazzama'dan sökülen tek taşın bile geri dönmesi için çok dikkatli davranmalısınız. Yoksa bu taşın hesabını veremezsiniz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kâbe-i muazzama çevresindeki genişletme çalışmalarını yerinde izleyerek yetkililerden bilgi aldı. Osmanlı dönemine ait revakları, genişletme çalışmalarını yapan Türk şirketi büyük bir özenle koruyor. Şirket yetkilileri, tarihî parçaların zarar görmemesi için uygulanan inşaat tekniklerini de Davutoğlu'na ayrıntılarıyla anlattı. Davutoğlu ise, Kabe'den sökülerek Arafat'ta bir depoya götürülen revaklar, sütunlar ve diğer parçalar için taşıdığı hassasiyeti dile getirerek, "Mübarek Kâbe-i Muazzama'dan sökülen tek bir taşın bile geri dönmesi için çok dikkatli davranmalısınız. Bir taşın bile hesabını Yüce Rabbimize, Resulullah'a, Mimar Sinan'a ve hepimize veremezsiniz. Hepimiz bu konuda titiz olmalıyız. Hiç çekinmeden cep telefonumdan gece gündüz 24 saat arayabilirsiniz" dedi. nbsp;

nbsp;Davutoğlu: Bir taşın bile hesabını veremezler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yıkılan revakların yerine hazırlanan kalıplar üzerinde inceleme yaptı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...