Darya Dugina’nın suikastçısıyla ilgili şok iddia!

Düzenleyen:
Darya Dugina’nın suikastçısıyla ilgili şok iddia!

DÜNYA Haberleri

Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'yı suikast düzenlediği iddia edilen Ukraynalı Natalya Vovk'un bıçaklanarak öldürüldüğü yönünde haberler ortaya atıldı, fotoğraf paylaşıldı. Avusturya İçişleri Bakanlığı kadının son durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'beyni' olarak kabul edilen Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin, geçen hafta 30 yaşındaki kızı Darya Dugina'yı gözlerinin önünde kaybetti. Dugina, Moskova'da aracına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu can verdi. Bu olay, sadece Rusya değil, bütün dünya gündemine damga gibi oturdu. 

Darya Dugina’nın suikastçısıyla ilgili şok iddia!

 Aleksandr Dugin - Darya Dugina

 

"AZOV TABURU ÜYESİ"

Rusya Federal Güvenlik Servisi, suikastın arkasındaki ismin Ukraynalı Natalya Vovk olduğunu iddia etti. Vovk'un, Ukraynalı gönüllülerden oluşan Azov Taburu ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. 

Darya Dugina’nın suikastçısıyla ilgili şok iddia!

CESET FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Dün, Rus ajanlarının peşinde olduğu kadının öldürüldüğü yönünde söylentiler ortaya atıldı. Avusturya gazetesi Exxpress'i kaynak gösteren Avrupa basını, Vovk'un Estonya'da cesedinin bulunduğunu yazdı. Kadının 17 bıçak darbesiyle öldürüldüğü kaydedildi. Natalya Vovk'a ait olduğu belirtilen bir fotoğraf paylaşıldı. Ancak Avusturya İçişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı. Bakanlık, Vovk'un öldürüldüğüne dair bir delil olmadığını aktardı. Yayımlanan fotoğrafın da 2020 yılında öldürülen başka bir kadına ait olduğu ortaya çıktı.

Darya Dugina’nın suikastçısıyla ilgili şok iddia!

MÜLTECİ KILIĞINDA GİRDİLER

Rus istihbaratına göre 1976'da Mariupol şehrinde dünyaya gelen Natalia Vovk, 23 Temmuz'da 12 yaşındaki kızı Shaban Sofia Mihaylovna ile birlikte Ukrayna ordusundan kaçan mülteciler kılığında Rusya'ya girdi. Kızı Rusya doğumlu olan kadın, bundan yararlandı ve Moskova'ya yerleşti. İkili, Dugina'yı 1 ay boyunca takip etti, hatta bunun için araç kiralayıp üç defa plaka değiştirdi. Anne kız, suikast sonrası Pskov bölgesi üzerinden NATO üyesi Estonya'ya kaçtı ve kayıplara karıştı. Vovk, tanınmamak için de saçlarını sarıdan siyaha boyadı. 

Darya Dugina’nın suikastçısıyla ilgili şok iddia!

KİEV: OLAYLA İLGİMİZ YOK

Öte yandan, Ukrayna, suikastın kendileri tarafından gerçekleştirildiği ithamlarını sert bir dille yalanladı. Kiev yönetimi, olayla alakalarının olmadığını söyledi.

RUSYA, YENİ BİR İSİM AÇIKLADI

Rus istihbaratı, suikastta rol oynadığı belirtilen bir diğer şüphelinin ismini daha açıkladı. Bogdan Tsyganenko adlı Ukraynalı şüphelinin Natalya Vovk'a sahte araç plakaları ve evrakları temin etmesinde yardımcı olduğu, patlayıcının hazırlanmasında rol aldığı belirtildi. 44 yaşındaki Tsyganenko’nun Estonya üzerinden Rusya’ya 30 Temmuz’da varış yaptığı aktarıldı. Zanlının suikasttan bir gün önce ise Rusya topraklarını terk ettiği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...