Darbeci Mısır ordusunun katliam bahanesi

Darbeci Mısır ordusunun katliam bahanesi

DÜNYA Haberleri

Mursi'nin gözaltında tutulduğu askeri kışlanın önünde asker ateşi sonucu 51 kişi öldürüldü. Ordudan yapılan açıklamada, 'Gösteriler barışçıl olmaktan çıktı' denildi.

Ordunun Mursi'yi görevden alması ve Müslüman Kardeşler'e mensup çok sayıda kişiyi tutuklamasının ardından Mısır iç çatışmalara sürüklendi. nbsp;Mursi'nin gözaltında tutulduğu askeri kışlanın önünde askerin ateş etmesi sonucu 51 kişi öldürüldü. Ordudan yapılan açıklamada, "Görevimiz Mısırlıları korumak. Gösteriler barışçıl olmaktan çıktı" denildi. Mısır ordusunun Muhammed Mursi'yi devirmesinin ardından ülke genelinde yaşanan kaos dinmek bilmiyor.
'ÖNLEMLERE RAĞMEN ŞİDDET YAŞANIYOR'
Kahire'de bugün askerin ateş açması sonucu 51 Mursi taraftarının ölmesi sonrasında Mısır ordusu bir basın toplantısı düzenledi. Mısır ordu sözcüsü Albay Ali, alınan önlemlere rağmen şiddet olaylarının devam ettiğini belirterek, "Ordu ülkenin güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Tarih boyunca ordunun tek görevi ülkenin güvenliğini sağlamak olmuştur. Ancak güvenlik sorunları yaşıyoruz" dedi.
Mısır ordusu sözcüsü Albay Ali: "Silahlı kuvvetler, çatışmaya giren göstericilere yönelik herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Biz 10 gündür Mısır halkının güvenliği için sokaklardayız. Göstericiler barışçıl olmaktan çıkmıştır. Görevimiz Nahda ve Rabiatu'l Adeviyye'de gösteri düzenleyen Mısırlıları korumaktır" şeklinde konuştu.
İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA
Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da şöyle denildi: "Barışçıl ve barışçıl olmayan göstericilerle ilişkiye geçmekte önemli tecrübeler edindik. 30 Haziran'dan bu yana 12 şehit verdik, 107 emniyet görevlisi de yaralandı. Mısır'ın korunması için polis ile ordu arasında tam bir koordinasyon var. Mısır'da demokrasi vardır, tam bir güvenlik söz konusu. Taşkınlıklar karşılığını fazlasıyla bulacaktır."
SORUŞTURMA KOMİSYONU
Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur adına yapılan açıklamada, Kahire'deki şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin olmasından "derin üzüntü" duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, ölümlere, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası'na "zorla girme" girişiminin neden olduğu ileri sürüldü. Açıklamada, olayı soruşturmak için adli bir komisyonun kurulduğu da belirtildi.
SURİYE BENZETMESİ
Kahire'deki çatışmalarda en az 51 kişi hayatını kaybederken, Müslüman Kardeşler örgütü Facebook sayfası üzerinden açıklama yaptı.
Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi'yi yaşananlardan sorumlu tutan Müslüman Kardeşler, 'ordunun Mısır'ı Suriye'yle aynı kadere sürüklediğini' belirtti.
Açıklamada, Mursi karşıtlarına açılan ateşin 'korkunç bir suç' olduğu ifade edildi.
'İSYAN' ÇAĞRISI
Kahire'de ordunun Mursi taraftarlarının üzerine ateş etmesi sonrasında Müslüman Kardeşler "isyan" çağrısı da yaptı.
Müslüman Kardeşler'den yapılan yazılı açıklamada, devrimin tanklar aracılığıyla çalındığı belirtilerek, "Devrimi bizden çalanlara karşı isyan edin" denildi.
BARADEY'DEN BİRLİK ÇAĞRISI
Geçiş hükümeti için ismi başbakanlık için geçen Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Muhammed El Baradey ise, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki açıklamasında, her türlü şiddeti kınadığını belirtti.
Baradey, Mısır toplumunun her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
51 ÖLÜ, 300'DEN FAZLA YARALI
Başkent Kahire'de bu sabah, Muhammed Mursi'nin gözaltında tutulduğu askeri kışla önünde çatışma yaşandı. Mursi taraftarları, askeri kışlanın önünde toplanınca asker ateş açtı.
Mısır devlet televizyonu, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önündeki çatışmalarda 51 kişinin öldüğünü açıkladı. Devlet televizyonu olaylarda 322 kişinin de yaralandığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...