Darbe Mısır'ı ikiye böldü

Darbe Mısır'ı ikiye böldü

DÜNYA Haberleri

Devrik Cumhurbaşkanı Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki çatışmalar büyüyor. Darbeci ordu da birbirine düştü.

Mısır'ın demokratik yollarla iktidara gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından görevden alınmasının ardından, başkent Kahire başta olmak üzere ülkenin birçok şehirde yaşanan gerginlik iç savaşa doğru gidiyor. nbsp;Darbe karşıtı göstericiler, Mursi serbest bırakılana kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını açıkladı. Kahire'deki Rabiatu'l Adeviyye Meydanı ile Kahire Üniversitesi önünde Mursi'ye destek verenlerin protestosu sürdü. Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye ve diğer şehirlerde de Mursi'ye destek gösterileri yapıldı. Buna karşılık Mısır medyasının çağrısı ile orduya destek veren gruplar da akşam saatlerinde Tahrir Meydanı ve İskenderiye'de gösteriler düzenledi. Ülkede bölünme, şiddet olaylarını da artırıyor. 30 Haziran'dan itibaren yaşanan protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 91'e yükselirken, yaralı sayısı bini aştı. Darbeye en çok direnen bölgelerden Kuzey Sina vilayetinde açık bir alanda namaz kılan Mursi taraftarlarına askerler tarafından ateş açılması kameralara yansıdı. Olayda 20 kişinin yaralandığı bildirildi. Şiddet, ülke nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan Kıpti Hıristiyanları da vurdu. Silahlı kişiler, Sina eyaletindeki El Ariş kentinde bir rahibi vurarak öldürdü. Mısır ordusundaki bazı komutanlar Mursi'nin görevine iade edilmesi için Sisi'ye baskı yapıyor. Komutanlar Sisi'ye, yol haritasından vazgeçmesinin yanı sıra iç savaşa sürüklenmemek için eski yönetimin yeniden görevlendirilmesini talep ediyor.KARDAVİ'DEN?MURSİ'YE?DESTEK
Bu arada Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Kardavi de Mısırlıların Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi desteklemesi gerektiğine dair fetva yayınladı. Yusuf el Kardavi, ordunun siyaset sahnesinden çekilmesi gerektiğini ifade etti. Kardavi, Mursi'yi deviren askeri müdahalenin demokrasiye ve anayasaya aykırı olduğunu vurguladı. Mısır doğumlu din adamı, El Ezher Üniversitesi'nden birçok alimin de kendisiyle aynı düşünceyi paylaştığını ekledi.

nbsp;Darbe Mısır'ı ikiye böldü

ASKERLER, DEVLET nbsp;TELEVİZYONU ÖNÜNDE nbsp;

Mısır'da darbenin ardından Radyo ve Televizyon binası önünde bekleyen askerlerin sayısı artırıldı. Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yandaşları ile karşıtları arasında çatışma ihtimali üzerine bina önündeki güvenlik tedbirlerinin artırıldığı açıklandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...