Danimarka'da güvenlik endişesi: Barışçıl zamanlarda yaşamıyoruz, tehdit gerçek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Danimarka'da güvenlik endişesi: Barışçıl zamanlarda yaşamıyoruz, tehdit gerçek

DÜNYA Haberleri

Danimarka kraliçesinin ikinci oğlu Prens Joachim, "Artık barışçıl zamanlarda yaşamıyoruz, tehdit gerçek ve çok da uzak değil" diyerek savunma politikalarında acilen değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti. Prensin sözleri, Danimarka'nın savaşabilir bir orduya sahip olup olmadığının tartışıldığı bir döneme denk geldi.

Danimarka Prensi Joachim, Berlin'deki Danimarka Büyükelçiliği'ndeki yerel bir yayına verdiği röportajda ülkesinin güvenlik politikaları hakkında konuştu.

Danimarka kraliçesinin ikinci oğlu, modern çağda değişen jeo-stratejik senaryonun Danimarka savunma politikalarında değişiklik gerektirdiğini ifade etti.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI GÜVENLİK ALGILARINI DERİNDEN SARSTI

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden çatışmaya atıfta bulunarak, "Açıkça söylemek gerekirse, 1990-2022 yılları arasında yeniden silahlanma yarışına girmek istemedik. Şimdi girmek zorundayız" dedi.

Prens Joachim, "Artık barışçıl zamanlarda yaşamıyoruz, tehdit gerçek ve çok da uzak değil" diyerek Danimarka'ya yönelik artan güvenlik tehditlerinin altını çizdi.

Danimarka'da güvenlik endişesi: Barışçıl zamanlarda yaşamıyoruz, tehdit gerçek

DANİMARKA ORDUSU SAVAŞAMAYACAK DURUMDA MI?

Prens şu anda Paris'teki Danimarka büyükelçiliğinde savunma ataşesi olarak çalışıyor ve 1 Eylül'den itibaren Washington'daki Danimarka büyükelçiliğinde savunma sanayii ataşesi olarak görevi devralacak.

Prensin yorumları, askeri zorluklar ve NATO hedefleri karşısında Danimarka'nın askeri gücü hakkında ciddi şüphelerini dile getiren Danimarkalı askeri generalin ifadelerini takip etmiş oldu.

Danimarkalı askeri karar vericilere göre şu anda ordudaki pozisyonların %20 ila %25'i boş ve yakında daha fazla para akıtılsa bile, savaşabilir bir orduyu eski haline getirmek yıllar alacak.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...