Danimarka'da 'Charlie Hebdo' toplantısına silahlı saldırı

/ Kaynak: DHA
Danimarka'da 'Charlie Hebdo' toplantısına silahlı saldırı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Kopenhag'da, ifade özgürlüğünün tartışıldığı bir toplantı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda, üç polis yaralanırken, bir sivil hayatını kaybetti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, ifade özgürlüğünün nbsp; tartışıldığı bir toplantı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda üç polisin nbsp; yaralandığı, bir sivilin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Kopenhag'ın Osterbo bölgesindeki Krudttoenden isimli caz kafeye nbsp; düzenlenen saldırının saat 16.00 öncesinde siyah giyimli iki kişi tarafından nbsp; gerçekleştirildiği, nedeninin ise henüz belirlenemediği kaydedildi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Fransa'nın Kopenhag Büyükelçisi nbsp; François Zimeray, olay esnasında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden nbsp; yaptığı açıklamada kendisinin ve Hazreti Muhammed'i konu alan karikatürler nbsp; çizmesi nedeniyle tepki toplayan karükatürist Lars Vilks'ın yaralanmadığını nbsp; duyurdu.

Toplantının sıkı güvenlik önlemleri altında yapıldığı, binaya nbsp; girenlerin de aramaya tabi tutulduğu bildirildi. Ekstra Bladet gazetesine göre nbsp; güvenlik güçleri saldırıyı "terör eylemi" olarak tanımladı.

nbsp;Danimarka'da 'Charlie Hebdo' toplantısına silahlı saldırı
nbsp;Danimarka'da 'Charlie Hebdo' toplantısına silahlı saldırı

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...