Danimarka, Ukraynalı F-16 pilotlarına eğitim verecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Danimarka, Ukraynalı F-16 pilotlarına eğitim verecek

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, Danimarka'nın Ukraynalı F-16 pilotlarına eğitim vermek için talepte bulunduğu açıklandı.

Rusya-Ukrayna savaşı tarafların karşılıklı büyük kayıplarıyla devam ederken  ABD ve Batılı müttefikleri de Kiev yönetimine desteklerini sürdürüyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Danimarka’nın Ukraynalı pilotların F-16 eğitimine yardımcı olunması hususunda talepte bulunduğunu bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Danimarka’dan gelen destek talebinin gözden geçirildiğini aktararak Danimarka ve Hollanda’nın Ukraynalı pilotlara yönelik eğitimin geliştirilmesinde başı çektiğini vurguladı.

Ryder, konunun geçen hafta düzenlenen Ukrayna Temas Grubu Toplantısı'nda ele alındığını dile getirdi.

Eğitimin bu yıl sonundan önce "Avrupa'da bir yerde" düzenlenmesinin beklendiğini söyleyen Ryder, "ABD, bu eğitimi gerçekleştirmek için müttefiklerimizle yakın işbirliği içinde çalışacak." dedi.

Danimarka, Ukraynalı F-16 pilotlarına eğitim verecek

Ukrayna ordusuna F-16 eğitimi vermek üzere oluşturulan Avrupa koalisyonuna Danimarka ve Hollanda’nın öncülük edeceği, ABD’li yetkililerce ilan edilmişti.

Ukrayna'nın bir süredir talep ettiği F-16 savaş uçaklarını kullanacak Ukraynalı pilotların eğitimi konusunda Polonya, Norveç, Belçika ve Portekiz gibi bazı ülkelerin istekli olduğu açıklanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...