Danimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırı!

- Güncelleme:
Danimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırı!

DÜNYA Haberleri

Danimarka’da bir grup Türkiye’nin Kopenhang Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırı düzenledi. Polis korumasında provokasyonlara devam eden İslam düşmanı grup, pankart açarak bu anları sosyal medyadan canlı yayınladı.

İslam karşıtı ve ırkçı "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun bir üyesi, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Grup, daha sonra Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi. İslam karşıtı pankart açan ve sloganlar atan gruptakiler, bu anları sosyal medya hesabından canlı yayınladı. Grubun provokasyonları, polis korumasında gerçekleştirildi. Facebook, grubun sosyal medyada paylaştığı bazı videolara kısıtlama getirmişti.

Danimarka skandala doymuyor… Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e hadsiz saldırı!

ÇİRKİN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor. Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan itibarıyla Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Grup, 28 Temmuz'da Kopenhag'daki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emekli İmam-Hatip Muharrem ÜNÜKÜR 12 Ağustos 2023 19:54

Kur'anı indirip koruyacsğını bildiren Rabbim Bu azgın toplulukları sana havale ediyoruz YA CELAL...

Sonraki Haber Yükleniyor...