Danimarka IŞİD'e karşı 7 F-16 görevlendirecek

Danimarka IŞİD'e karşı 7 F-16 görevlendirecek

DÜNYA Haberleri

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, IŞİD'le mücadele kapsamında koalisyona 7 F-16 savaş uçağı ile destek vereceklerini bildirdi.

Thorning-Schmidt, başbakanlık binasında yaptığı açıklamada, 'IŞİD'in vahşi bir örgüt olduğunu ve Danimarka ile müttefiklerini de tehdit ettiğini', bu yüzden ülkelerin askeri, insani ve siyasi olarak üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Bu mücadelenin İslam ile Batı arasında olmadığını vurgulayan Danimarka Başbakanı, 40'tan fazla ülkenin katılımıyla geniş bir koalisyonun oluştuğunu, Danimarka'nın da bu mücadeleye 1 yıllık süre için 7 F-16 savaş uçağı göndererek katılacağını açıkladı.

ABD'nin talebi üzerine savaş uçaklarını göndermeyi kabul ettiklerini ve bu uçakların Suriye'de değil Irak'ta savaşacağını belirten Thorning-Schmidt, 'Suriye'de ABD ve bölge ülkeleri savaşıyor. Irak'ta koalisyon savaşacak. ABD'den eğitim konusunda talep geldi biz de bu konuya pozitif yaklaşıyoruz. Irak ve Kürd güvenlik güçlerine eğitim vereceğiz. Şimdi bu zorlu görevin detaylarını düşünüyoruz' dedi.

Toplantıdan önce bütün siyasi parti başkanlarıyla görüştüğünü ve parlamentodan geniş bir destek beklediğini söyleyen Başbakan Thorning-Schmidt, parlamentodaki oylamayla birlikte uçakların hareket edeceğini kaydetti.

BasNews

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...