Dağıstan lideri, 'Terör İslam'la birlikte anılamaz'

/ Kaynak: CHA
Dağıstan lideri, 'Terör İslam'la birlikte anılamaz'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Ramazan Abdulatipov, İslamiyet'in terörle birlikte anılamayacağını "İslamcı terörist" tanımlamasının da tamamı ile yanlış bir kullanım olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov, İslamiyet'in terörle birlikte anılamayacağını "İslamcı terörist" tanımlamasının da tamamı ile yanlış bir kullanım olduğunu söyledi. nbsp;Dağıstan için en önemli tehdidin terör ve aşırılıkçı yapılar olduğuna değinen Abdulatipov, "Bizim bu yapılara karşı birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Ben Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komisyonu'nundan terör ve aşırılıkçı yapıları İslamiyet'le birlikte anmamaya davet ediyorum." dedi. nbsp;"Bu terör grupları için İslam karşıtı terörist ya da İslam karşıtı aşırılıkçı yapılar diye tanımlamak daha doğru olur. Aksi takdirde biz mafyayı, çeteleri, katilleri ve diğer suç örgütlerini İslam savunucuları olarak ilan etmiş oluyoruz." tespitinde bulunan Dağıstan lideri, yerel militan gruplarla mücadelede temel sorunlardan birinin de yolsuzluk ve rüşvet olduğunu kaydetti. nbsp;Terörle Mücadele Komisyonu'nun oturumunda konuşan Abdulatipov, "Terörle mücadele konusunda önleyici tedbirler ortaya koysak da yolsuzluk ve rüşveti önlemeden sonuç almak mümkün değil. Herhangi bir gangaster, herhangi bir resmi yetkiliyi satın alabiliyor…" eleştirisi getirdi. nbsp;Dağıstan Cumhurbaşkanı Ortadoğu'da iç çatışma ve devrimlerin yaşandığı ülkelerde okuyan öğrencilerin de ülkelerine dönmelerini istedi. Abdulatipov özellikle Suriye'de bir kısım terör grupları ile irtibatlı olarak çatışmalara katılan öğrencilerin cezalandırılabileceğini, ailelerden çocuklarının ülkelerine dönmeleri için gerekli adımları atmalarını istedi.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...