'DAEŞ'in omurgası kırılıyor'

/ Kaynak: AA
'DAEŞ'in omurgası kırılıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kerkük Valisi Kerim, Haşdi Şabi ile Irak Ordu güçleri kentin güneyi ve batısında terör örgütü DAEŞ'e karşı geniş kapsamlı operasyon düzenlediğini söyledi.

Kerkük Valisi Necmettin Kerim, Şii milislerinden oluşan Haşdi Şabi ile Irak Ordu güçlerinin kentin güneyi ve batısında terör örgütü DAEŞ'e karşı geniş kapsamlı operasyon düzenlediğini ve Havice ilçesine doğru ilerleme kaydedildiğini bildirdi.
Kerkük'te Vali Kerim, Güneybatı Bölgesi Komutanı Kemal Kerküki, Güney Bölgesi Komutanı Vasta Resul ve Polis Teşkilatı ile Asayiş yetkililerinin katılımıyla terör örgütü DAEŞ'e karşı düzenlenen operasyonlarla ilgili bir toplantı düzenlendi. 
Peşmerge Güçleri Komutanı Şeyh Cafer'in karargahında basına kapalı düzenlenen ve yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Vali Kerim, Şii milislerinden oluşan Haşdi Şabi ile Irak Ordu güçlerinin kentin güneyi ve batısında terör örgütü DAEŞ'e karşı başlattığı operasyonlar hakkında bildi verdi.
Operasyonların Salahattin iline bağlı Fethe ile Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçelerine yönelik başlatıldığını belirten Kerim, "Hamrin dağlarındaki Irak Ordusu ile Haşbi Şabi güçleri Havice'ye doğru ilerlemekte. Bölgedeki önemli köylerden Ramla DAEŞ'ten temizlenmiştir ve şu an ordunun kontrolünde" dedi.
Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesi ile Abbasi, Zap ve Rıyad nahiyelerinin de yakın bir zamanda temizleneceğini ifade eden Kerim, "DAEŞ'in omurgası kırılıyor. Bulundukları bölgeleri koruyacak güçte değiller artık. Fakat daha bitmedi. Operasyonlar aralıksız devam edecektir" şeklinde konuştu.
"DAEŞ herkesin ortak düşmanıdır"
Kerim, Peşmerge güçlerinin de ellerindeki bölgeleri savunmaya devam edeceğini ve Kerkük'ün petrolü ile doğalgazını koruyacağını vurguladı. 
Toplantıya katılan Güney Bölgesi Komutanı Vasta Resul, AA muhabirine yaptığı açıklamada ''DAEŞ herkesin ortak düşmanıdır. Bu operasyonda Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında koordine sağlanmadı. Çünkü bölgeler bir birinden uzaktır'' ifadelerini kullandı. 
Güneybatı Bölgesi Komutanı Kemal Kerküki de, Irak uçaklarının Peşmerge mevzilerinin yakınlarını bombaladığını ileri sürerek, ''Irak Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar, Peşmerge güçlerinin mevzilerine yakın yerleri bombaladı. Özellikle Gubeybe ve Uzeyriye köyleri yakınında DAEŞ militanı yok. Irak Ordusu, bunu bir daha tekrarlamamalıdır. İlgili yerlerle irtibata geçerek bunun bir daha olmamasını talep ettik" diye konuştu. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...