D-8 Genel Sekreteri Musavi: Suriye'nin bütünlüğü korunmalıdır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
D-8 Genel Sekreteri Musavi: Suriye'nin bütünlüğü korunmalıdır

DÜNYA Haberleri  / AA

D-8 Genel Sekreteri Musavi, "Kesinlikle Suriye'nin bölünmesinin önüne geçilmeli, Suriye'nin bütünlüğü korunmalıdır" dedi.

Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü (D-8) Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, "Kesinlikle Suriye'nin bölünmesinin önüne geçilmeli, Suriye'nin bütünlüğü korunmalıdır" dedi.

Musavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerek Suriye gerek Rusya'nın D-8'e üye olmadığını, bu nedenle örgütün soruna doğrudan taraf olamayacağını belirterek, D-8’in Türkiye, İran ve Mısır gibi bölge ülkelerini bir araya getiren bir platform olarak önemli bir işlev gördüğünü ifade etti.

Suriye'nin bütünlüğünün kesinlikle korunması gerektiğini vurgulayan Musavi, şöyle devam etti:

"Bir diğer önemli nokta Suriye'nin geleceğine, kaderine Suriye halkının karar vermesi gerektiğine inanıyoruz. Yabancı ve büyük güçler değil, sadece Suriye halkı kendi geleceğine kendisi karar vermeli. Suriye meselesi başlangıçtan beri karmaşık bir meseleydi. Buna büyük güçlerin dahil olmasıyla daha da karmaşıklaştı. Dışarıdan müdahalenin girmesiyle Suriye sorununun çözümü daha da zorlaştı."

Seyid Ali Muhammed Musavi, Rusya'nın Suriye'den çekilme kararına ilişkin, "Ateşkesin devam etmesi ve orada huzurun sağlanması ile özellikle Cenevre görüşmelerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi açısından bunu olumlu bir gelişme olarak görüyorum" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...