Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na saldırdılar: 11 ölü

/ Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na saldırdılar: 11 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Eş Şebab örgütünün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na düzenlediği bombalı saldırı ve çıkan silahlı çatışma sonucu 11 kişi öldü.

Somali'de faaliyet gösteren Eş Şebab örgütünün başkent Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na düzenlediği bombalı saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışma sonucu 11 kişi öldü. nbsp;Cumhurbaşkanlığı Sarayı önüne bomba yüklü araç yerleştiren Eş Şebab, bombanın patlatılması sonrasında sarayı koruyan Afrika Birliği askerleriyle silahlı çatışmaya girdi. Çatışmada 9'u militan 2'si hükümet muhafızı olmak üzere toplam 11 kişi hayatını kaybetti.

Militanlardan 2 tanesinin de ölmeden önce üzerlerindeki bombayı patlattıkları ifade edildi. Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un ise saldırıda herhangi bir zarar görmediği belirtildi.

Başkent Mogadişu'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra Başbakan ve Parlamento Başkanı'nın da konutu görevini görüyor.

Bir zamanlar Mogadişu'yu kontrolü altında tutan El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü, 2011 yılının ortalarında kentten uzaklaştırılmıştı Ancak örgüt, o zamandan beri kente sık sık silahlı ve bombalı saldırılar düzenliyor.

Eş Şebab, geçtiğimiz haftalarda da Mogadişu'da bir dizi intihar bombası saldırısı düzenlemişti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...