Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti BAE medyasında geniş yankı buldu: "Türkiye Körfez ülkelerinin doğal ortağı"

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti BAE medyasında geniş yankı buldu: "Türkiye Körfez ülkelerinin doğal ortağı"

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez turu kapsamında son durağı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti medyada geniş yer kapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyaretini ilk sayfadan veren medya, iki ülke arasındaki ortaklığa övgülerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’daki temaslarının ardından bir sonraki durağı Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Körfez turunun son durağı BAE’de Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayed Al Nahyan ve Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer karşıladı. BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan tarafından El Vatan Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak ziyaret basının ilgisini çekti.  

DOSTLUK MESAJI VERİLDİ

BAE resmi ajansı WAM'ın konuyla ilgili haberinde, son iki yılda yapılan ziyaretlerle BAE ile Türkiye'nin dostluk ve ortaklık ilişkilerini güçlendirdiği vurgulandı. Erdoğan'ın halihazırda yaptığı ziyaretin, tarafları bir araya getiren 5'inci görüşme olduğu aktarılan haberde, daha öncekilerin, Kasım 2021, Şubat 2022, Mart 2023 ve Haziran 2023'te gerçekleştirildiği kaydedildi. BAE'nin ortaklıklarını güçlendirme, dost ülkelerle ilişkilerini genişletme stratejisi kapsamında, Türkiye ile ilişkilerin büyük önem taşıdığı belirtilen haberde, ikili iş birliğini geliştirmek için ekonomi, güvenlik, çevre, teknoloji gibi alanlarda onlarca stratejik anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandığı hatırlatıldı.

İLK SAYFADAN DUYURDULAR

El-İttihad gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini manşetten görerek, BAE ile Türkiye arasındaki işbirliğine dikkati çekti. Erdoğan'ın dün ülkeye ulaştığını, bugün resmi temaslarda bulunacağını ilk sayfadan duyuran gazete, BAE-Türkiye ilişkileri ile iki ülke arasındaki ekonomik ortaklığı anlatan bir rapor yayımladı.

10 MİLYAR DOLARLIK FON İLANI

Abu Dabi merkezli The National haber sitesi, iki ülkenin daha güçlü bağlar kurmak istediğini yazdı.  Görüşmelerin, Al Nahyan'ın Türkiye ekonomisine yatırım yapmak için 10 milyar dolarlık fon ilanından sonra önem arz ettiği vurgulandı. Söz konusu fonun kurulması kararının Kasım 2021'de alındığı aktarılarak, "Fonun odak noktası, özellikle lojistik, enerji, sağlık ve gıda sektörlerindeki stratejik yatırımlar." ifadesi kullanıldı.

"TÜRKİYE KÖRFEZ ÜLKELERİN DOĞAL ORTAĞI"

İki liderin, en son haziran ayında Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından bir araya geldiği anımsatılarak şöyle denildi, "Bir dizi anlaşma bekleniyor. Önemli nüfusu, üretim üssü ve Avrupa ile Asya'nın kavşağında bulunan konumu ile Türkiye, iş odaklı Körfez ülkeleri için doğal bir ortak. İstanbul'dan yola çıkmadan önce Erdoğan, ziyaretin iki ana önceliği olduğunu söyledi: Yatırım ve mali boyut."

Yerel medyadan El-Beyan ve El-Haliç de Erdoğan'ın ziyaretini paylaşırken, son dönemde BAE-Türkiye ilişkilerini ele alan raporlara yer verdi.

BAE medyası, Twitter'da da "Türkiye Cumhurbaşkanı BAE'de" etiketiyle çok sayıda paylaşımda bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...