Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını endişelendirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını endişelendirdi

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un banttan indirilmesi dünya basınında da geniş yer buldu. Ege Akdeniz’de tahriklerini sürdüren Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini manşetine taşıdı. 

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un Bursa Gemlik’te üretim merkezinin açılışı büyük bir coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği açılış töreninde yaptığı konuşma Yunan basınında da geniş yer buldu. 

Konuşmasında ‘Türkiye yüzyılı’ vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Ege ve Akdeniz’de sürekli gerilimi tırmandıran Yunanistan’a da göndermelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını endişelendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Tayfun balistik füzesinin Yunanistan’ı endişendiren tavrına değindi ve Yunanistan'da gazete ve televizyonlarda Bu sözler Yunan basınında geniş bir yankı uyandırdı. Yunan gazetesi Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Devamı gelecek" sözlerini başlığa taşıyarak açıklamalara yer verdi.

Yunan basını ayrıca Togg’dan bahserek üretim tesisinin açıldığı bilgisini de paylaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG'la ilgili "Avrupalılar TOGG'u yollarda görünce paniğe kapılacak. Çılgın Türkler geliyor" diyecek ifadelerine yer verdi.

YUNAN BASININDA ERDOĞAN’IN SÖZLERİ GENİŞ YANKI BULDU

Yunan gazetesi Proto Thema da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türklerin tayfun füzesi' ile gurur duyduğunu söylediğini ifade etti ve "Daha durun bakalım. Arkası gelecek" sözlerine yer verdi.
Yine Kathimerini gibi haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Togg açıklamaları da geniş yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını endişelendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği açılış töreninde yaptığı konuşma Yunan basınında da geniş yer buldu. 

ATİNA’YI KORKUTMUŞTU

Tayfun füzesi bir süre önce Yunan basınını bir hayli meşgul etmişti. Tayfun'un madde madde neler yapabileceğini inceleyen Yunanistan'da söz konusu durum basına da yansıyınca açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "ROKETSAN firmamızın AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen bu Tayfun'un menzili Atina'yı korkutabilir. Ancak daha önce daha büyüğünü üretmiştik" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını endişelendirdi

‘YANLIŞ BİR YORUM DEĞİL’ 

Bakan Varank'ın bu sözleri birkaç gündür Yunan basınınında geniş yer buldu ve Yunan gazetesi Ta Nea ise Bakan Varank'ın sözlerine dikkat çekerek, "Yanlış bir yorum değil. Potansiyele sahip üretimler dikkat çekiyor" demişti.

SAVUNMA SANAYİİNİN HIZLI GELİŞİMİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Gazete ayrıca bu konuda değerlendirme yaparak Türk silahlarının yüzde 80 ila 85'ini üretebilen Türk savunma sanayiinin hızlı gelişiminde olduğuna dikkat çekmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...