Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resti Miçotakis’i Türkçe konuşturdu: “Dayılık yok”

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resti Miçotakis’i Türkçe konuşturdu: “Dayılık yok”

DÜNYA Haberleri  / İHA

Selanik’ten konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın restine Türkçe cevap verdi. Miçotakis’in açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Paylaşımlarda ‘Korku bunu da yaptırdı’ yorumları yapıldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim tarafların açıklamalarıyla tırmanmaya devam ediyor. Son olarak katıldığı bir programda konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Ankara ile yaşanan krize değindi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözlerine ‘hayır’ cevabını veren Miçotakis, Türkçe “Dayılık yok” dedi. Miçotakis’in Türkçe sözleri sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın restinin, Yunan başbakana Türkçe öğrettirdiği şeklinde paylaşımlar yapıldı. “Dayılık yok” sözlerini kullanan Miçotakis’in videosu sosyal medyada bir anda gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri hatırlatılarak Miçotakis’e Türkçe öğrettiği ifade edildi.

TÜRKİYE- YUNANİSTAN RESTLEŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İzmir’i unutma Yunanistan. Bir gece ansızın gelebilir” sözleri sonrasında gerek Yunan hükümeti gerek ise Yunan basını büyük korku yaşadı. Ettikleri ihlalleri görmeyen ve düşmanca tutuma karşı tutarsız açıklamalarda bulunan Yunanistan’da Başbakan Miçotakis’in gündemine yaşanan gerginlik vardı. Miçotakis katıldığı bir programda ülkesinin planlaması ile ilgili açıklamalarda bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye mesaj vermeye kalktı.  Miçotakis, Erdoğan’ın sözlerine karşı ‘Hayır’ ifadeleri kullanırken Türkçe cevap verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...