Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması dünya basınında! Türkiye'nin duruşuna dikkat çektiler...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması dünya basınında! Türkiye'nin duruşuna dikkat çektiler...

DÜNYA Haberleri

BM Barış Gücü'nün KKTC'de yol çalışmasına müdahale etmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan, ''Ülkemiz ve milletimizin ve kardeşlerimizin hakkının yenilmesine de seyirci kalmıyoruz.'' sözleriyle tepkisini dile getirdiği açıklaması, dünya basınında geniş yer buldu.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönetiminin Pile-Yiğitler Yolu Projesine müdahalesine yönelik tepkiler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Binlerce yıllık tarihinde sömürgecilik lekesi olmayan bir milletiz. Nasıl bir başkasının hakkına el uzatmıyorsak, ülkemiz ve milletimizin ve kardeşlerimizin hakkının yenilmesine de seyirci kalmıyoruz.’’ diyerek BM’nin Kıbrıs’taki eyleminin kabul edilmez olduğunu ifade etmişti.  

Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ile Türkiye’nin KKTC’nin yanında olduğu bir kere daha vurgulandı. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ise dünya basınında geniş yer buldu.

''KKTC'NİN YANINDAYIZ''

ABD merkezli Reuters ajansı, "Türkiye, BM Barış Gücü'nün Kıbrıs yol çalışmalarına müdahalesinin kabul edilemez olduğunu söyledi’’ başlıklı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman KKTC’nin yanında olacaklarına dair sözlerine de yer verdi.

AP, Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında BM’nin müdahalesine sert tepki gösterdiği ve yaşananları ‘’kabul edilemez’’ olarak değerlendiğini aktardı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs’ta barış’ı korumakla görevli BM’nin ‘’Kıbrıs Türklerine karşı önyargı’’ sahibi olduğunu belirterek, Türkiye’nin Kıbrıslı Türkleri yalnız bırakmayacağını ifade etmesine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması dünya basınında! Türkiye'nin duruşuna dikkat çektiler...

YUNANİSTAN BASINI TÜRK ASKERİ VARLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Kıbrıs’taki garantör ülkelerden olan Yunanistan’da da Erdoğan’ın açıklamaları manşetlerde yer buldu. Cumhurbaşkanı’nın ‘’Kıbrıs Türklerini yalnız bırakmayacağız’’ sözlerine vurgu yapıldı.

İngilizce yayın yapan Greek City Times, ‘’Erdoğan, BM Barış Gücü’nü Kıbrıs’taki yol projesini engellediği için eleştirdi’’ başlıklı haberinde, Erdoğan’ın müdahaleyi ‘’kabul edilemez’’ bulduğu aktarıldı.

Ayrıca, Türkiye’nin Kıbrıs’ta garantör ülke sıfatıyla 35 binden fazla askeri personel bulundurmasına değinilerek, ‘’KKTC’de güçlü askeri varlığı bulunuyor’’ denildi.

Fransız haber ajansı AFP, Erdoğan’ın ‘’Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin evlerine ulaşmasının engellenmesi ne yasal ne de insanidir’’ sözlerini abonelerine iletirken, Barış Gücü personelinin fiziki müdahalede bulunmasının ‘’kabul edilemez’’ olduğuna yönelik sözlerine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması dünya basınında! Türkiye'nin duruşuna dikkat çektiler...

''KARDEŞLERİMİZİN HAKKININ YENİLMESİNE SEYİRCİ KALMAYIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından "Türkiye olarak bölgesel ve küresel krizlerle kimi zaman ara bulucu, kimi zaman kolaylaştırıcı roller üstleniyoruz" demişti.

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Gerilim ve macera peşinde koşmadan çıkarlarımızı korumanın, dünya barışına katkı sunmanın derdindeyiz. Hep söylediğimiz gibi bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde, petrolünde, altınında, yer altı ve yer üstü kaynağında gözümüz yok. Binlerce yıllık tarihinde sömürgecilik lekesi olmayan bir milletiz. Nasıl bir başkasının hakkına el uzatmıyorsak, ülkemiz ve milletimizin ve kardeşlerimizin hakkının yenilmesine de seyirci kalmıyoruz.’’ İfadesini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...