Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! Karabağ, Azerbaycan toprağıdır

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! Karabağ, Azerbaycan toprağıdır

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap ettiği konuşmasında Azerbaycan'ın Karabağ operasyonuna destek verdi. Erdoğan, Azerbaycan'ın attığı adımları desteklediklerini ifade ettiği konuşmasında "Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Başka statü kabul edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etti. Erdoğan, küresel sorunlara ve BM’de reform ihtiyacını dile getirirken, Karabağ’da antiterör operasyon başlatan Azerbaycan’a da Türkiye’nin desteğini bir kere daha vurguladı.

Erdoğan, 2020 yılındaki savaş sonrasında Erivan tarafından Bakü’ye verilen taahhütlerini hatırlatarak, “Ermenistan'ın başta Zengezur Koridoru'nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz.” dedi.

"KARABAĞ, AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR"

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ’ın durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir.” İfadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün egemen bir devlet olarak uluslararası hukuka uygun attığı adımları desteklediklerini belirterek, “Azerbaycan'ın attığı adımları destekliyoruz.” dedi. İki komşu ülke arasındaki barışçıl çözümü de desteklediklerini ifade eden Erdoğan, “Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri destekledik. Ancak Ermenistan'ın bu tarihi fırsatı değerlendiremediğini görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, son olarak Azerbaycan'a olan desteğini, "Tek millet, iki devlet şartıyla hareket ettiğimiz Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü korunma yönünde attığı adımları destekliyoruz." sözleriyle yeniledi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...