Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Sekreteri Stoltenberg ile görüştü
DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Sekreteri Stoltenberg ile görüştü. Görüşmede Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine dair gelişmeler değerlendirilirken, Stoltenberg karar nedeniyle memnuyetlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ağırlamış ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için TBMM'de onay sürecinin başlatılacağının müjdesini vermişti. İsveç'in üyeliğini terörle mücadeledeki yaklaşımları temelinde belirleleyeceklerini söyleyen Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile de bir görüşme gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine dair gelişmeler ele alındı.

FİLANDİYA, İSVEÇ'TEN OLUMLU ŞEKİLDE AYRIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, bu süreçte Finlandiya'nın, sergilediği tutumla İsveç'ten olumlu şekilde ayrıştığını belirterek, Finlandiya'nın NATO'ya Katılım Protokolü'nün Türkiye Büyük Millet Meclisindeki onay sürecini başlatmaya karar verdiklerini ifade etti.

İsveç'le görüşmeleri iyi niyetle sürdürme kararlılığında olduklarını belirten Erdoğan, sürecin nasıl ilerleyeceğinin İsveç'in atacağı somut adımlarla doğrudan bağlantılı olacağını kaydetti.

'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM'

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, "Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini onaylama kararını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyleyen Stoltenebrg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Başkan ve ben, NATO Karargahında Türkiye, Finlandiya ve İsveç'i bir toplantıya çağırma konusunda anlaştık. Geçen haftaki toplantıda herkes, Madrid'de imzalanan üçlü muhtıranın uygulanmasında önemli ilerleme kaydedildiğini ve Finlandiya ve İsveç için hızlı onayların herkesin çıkarına olduğunu kabul etti. En önemli şey, hem Finlandiya'nın hem de İsveç'in NATO'ya tam olarak aynı anda katılıp katılmamaları değil, hızla tam üye olmalarıdır. Katılım sürecinin hızla sonuçlanmasını ve hem Finlandiya'yı hem de İsveç'i bir an önce NATO ailesine tam üye olarak kabul etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...