Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi öncesi ABD Başkanı Joe Biden ile 1 saat 15 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. “Bundan önceki buluşmalarımız ısınma turuydu, şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz” diyen Erdoğan, görüşme sonrası da Twitter hesabından açıklada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesinin ardından Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüştü

'YENİ SÜRECİ BAŞLATIYORUZ'

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görevime yeniden seçilmem dolayısıyla aradığınız ve ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turu gibiydi ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Benim için yeni sürç 5 yıllık bir süreç sizde de seçim hazırlıkları var. Seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüştü

Biden ise “5 yıl daha birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

'HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada "NATO Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki iş birliği imkânlarımızı ele aldık. Temaslarımızın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1678820876983103489      

Öte yandan NATO liderlerinin kritik zirve sonrası akşam yemeğinde bir araya geleceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın da eşlik edeceği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...