Çocuklarını yiyorlar, mezardan ceset çıkarıyorlar

Çocuklarını yiyorlar, mezardan ceset çıkarıyorlar

DÜNYA Haberleri

Dünyaya meydan okuyan ve silahlanmaya milyarlarca dolar yatırmaktan çekinmeyen Kuzey Kore'de açlık had safhaya ulaştı. İnsanların açlıktan kendi çocuklarını yemeye başladığı bildirildi.

Dünyaya meydan okuyan ve silahlanmaya milyarlarca dolar yatırmaktan çekinmeyen Kuzey Kore'de açlık had safhaya ulaştı. İnsanların açlıktan kendi çocuklarını yemeye başladığı bildirildi. 2 çocuğunu öldürüp yemeye çalışan bir adam kurşuna dizildi. Kimileri de mezar kazıp cesetle beslenmeye çalışıyor.Kuzey ve Güney Hwanghae eyaletlerinde açlıktan 10 bin kişinin öldüğü, açlıktan kaynaklanan yamyamlık vakalarının yayılmasından korkulduğu bildirildi. Komünist ülke hakkında bu şok edici bilgiler, Asia Press muhabirleri tarafından verildi. Muhabirler, bir adamın torununun mezarını açarak cesedi yediğini, başka birinin de yemek için kendi oğlunu haşladığını dile getirdiler.Ülke açlıktan kırılırken Devlet Başkanı Kim Jong Un (30), ülkenin kıt kaynaklarını füze denemeleri için harcıyor. Geçtiğimiz aylarda uzaya bir uydu fırlatan ülke, geçenlerde 3. nükleer denemesini yapacağını açıkladı.Asia Press adına Kuzey Kore'deki durumla alakalı olarak 12 sayfalık rapor bildiren Jiro Ishimaru, "Yamyamlıkla ilgili olarak sayısız şahitlik var. Ülkede şok edici bir durum yaşanıyor" dedi.Ekonomileri tarıma dayalı kuzey ve güney Hwanghae eyaletlerinde gıda maddelerine devlet tarafından el konulduğu ve bunların başşehir Pyongyang'da şehir sakinlerine dağıtıldığı ifade edildi. Kuraklığın da durumu büsbütün kötüleştirdiği kaydedildi.The Sunday Times gazetesi de iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin bir dyetkilisine dayanarak, Chongdan'daki bir köyde açlıktan cinnet geçiren bir adamın kendi çocuüunu pişirerek yediğini ve tutuklandığını bildirdi.Kuzey Kore'de önceki senelerde de açlıktan kaynaklanan yamyamlık vakaları görülmüştü. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...