Clinton ve Trump canlı yayında kozlarını paylaştı

Clinton ve Trump canlı yayında kozlarını paylaştı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin başkan adaylarından Clinton ve Trump birlikte canlı yayına katıldı. 75 milyondan fazla ABD'linin seyrettiği tahmin edilen programda iki aday vaatlerini açıkladı ve birbirlerinin politikalarını eleştirdi. Ekonomi üzerine konuşurken, Clinton Trump'a kendi yazdığı kitabı önererek, "Böylece ekonomiyi öğrenebilirsin" dedi.

ABD'de yapılacak Başkanlık seçiminin Demokrat Partili adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, ABD saatiyle 21.00'da (TSİ 04.00) ilk defa televizyondaki bir açık oturum programında karşı karşıya geldi.
Lester Holt'un sunduğu program yaklaşık 90 dakika sürdü.
Programda konu ekonomiye gelince Clinton, Trump'ın ekonomiyi bilmediğini ima ederek bir kitap önerisinde bulundu. Trump'ın desteklediği zengin sınıfın ekonomiyi daha da kötüleştirdiğini savunan Clinton, Trump'a kendi yazdığı, 'Birlikte Güçlüyüz' adlı kitabını önererek "Böylece ekonomiyi öğrenebilirsin" dedi. Kendi projesinin 10 milyon istihdam sağladığını söylerken Trump'ınkinin ise 3.5 milyon işşiz oluşturacağını belirtti. Ayrıca Clinton vergileri arttıracağını da söyledi. Trump ise kendisinin de bu sözü verdiğini belirtti.
Trump, Clinton'ın Dışişleri Bakanlığı döneminde yaptıklarını eleştirdi. Zenginlerin düşüşünden söz eden Trump, "Eğer iyi bir Dışişleri Bakanı olaysaydı zenginler bu ülkeden gitmezdi" dedi. Clinton ise "Bu sorunların nedeni ben miyim?" diye yanıt verdi.
Clinton'a 30 bin mailin neden silindiğini sordu
Trump, Clinton'a neden 30 bin mailin silindiğini sordu. Clinton ise karşılık olarak Trump'ın vergi beyannamelerini neden yayınlamadığını sordu. Clinton mail sorusuna cevap vermeyince Trump tekrar sordu ve Clinton bunun bir hata olduğunu itiraf etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...