Çinli şirketten çalışanlarına doğum teşviği: Çocuk başına 180 bin lira ödenecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çinli şirketten çalışanlarına doğum teşviği: Çocuk başına 180 bin lira ödenecek

DÜNYA Haberleri

Çin'de çevrimiçi bir seyahat acentesi, çalışanlarını çocuk sahibi olmaya teşvik etmek amacıyla sahip oldukları her çocuk için onlara 50 bin yuan (yaklaşık 179 bin TL) ödeme yapacağını söyledi.

Çin'de çevrimiçi bir seyahat acentesi, 1 Temmuz'dan itibaren çalışanlarına sahip oldukları her çocuk için 50 bin yuan (yaklaşık 179 bin TL) ödeyeceğini söyledi. Bu girişimle şirket, Çin'in yaşlanan nüfusuyla mücadele etmeyi amaçlıyor.

'1 MİLYAR YUAN'A MAL OLACAK

Reuters'ın haberine göre; dünyanın en büyük online seyahat acentelerinden biri olan ve 400 milyon kullanıcısı bulunan şirket, dünya çapındaki çalışanlarının doğan her çocuğu için beş yıl boyunca yıllık 10 bin yuan ebeveyn nakit desteği ödeyeceğini açıkladı. Şirket, programın yaklaşık 1 milyar yuana mal olacağını söyledi.

Şirketin icra kurulu başkanı James Liang yaptığı açıklamada, "Her zaman hükümetin çocuklu ailelere, özellikle de çok çocuklu ailelere, daha fazla gencin çok çocuk sahibi olma arzularını gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için para vermesini önerdim" dedi. Liang, şirketlerin uygun bir doğurganlık atmosferi oluşturmak için kendi kapasiteleri dahilinde önemli rol oynayabileceğini de belirtti.

ÇİN NÜFUSU YAŞLANIYOR

Çin'in 1980'den 2015'e kadar güttüğü tek çocuk politikasının ardından demograflar, iş gücünün azalması ve borçlu yerel yönetimlerin yaşlı nüfusa daha fazla harcama yapması nedeniyle Çin'in zengin olmadan önce yaşlanacağı konusunda uyardılar.

Gençlerin çocuk sahibi olmak istememesinin ardında yüksek çocuk bakımı ve eğitim maliyetleri, düşük gelir, zayıf bir sosyal güvenlik ağı ve cinsiyet eşitsizliği gibi sebepler yatıyor. (Kaynak: Reuters)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...