Çin'in First Lady'si iPhone'u bıraktı, Çin malına başladı

Çin'in First Lady'si iPhone'u bıraktı, Çin malına başladı

DÜNYA Haberleri

Çin'in ilk Batı modeli First Lady'si Peng Liyuan'ın iPhone kullanması olay oldu, şimdi Çin malı telefonuyla gündemde.

Geçen yıl Pekin Apple'ın garanti politikasını protesto eden bir kampanya başlatmışken Çin'in First Lady'si Peng Liyuan'ın Meksika'ya yapılan diplomatik bir ziyaret sırasında iPhone kullanması Çin'in sosyal medyasında olay olmuştu.


iPHONE'U BIRAKTI, ÇİN MALI iPHONE KULLANIYOR nbsp;
Ancak bu kez Avrupa ziyareti sırasında Berlin'de yanında kocası ile bir futbol maçı izlerken çekilmiş bir fotoğraf kendisinin artık Çin malı bir telefon kullandığını gösteriyor. Peng'in kullandığı 243 dolar (520 lira) değerindeki ZTE Nubia Z5 telefonu, Xi'nin Çinli yetkililerin lüks tüketimini kontrol altına almayı amaçlayan kampanyasına da uygun düşüyor.


ABD'YE KARŞI KORUMALI
Peng'in Çinli bir şirketin ürettiği telefon kullanması ayrıca ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın dinleme faaliyetleri ile ilgili ortaya atılan iddialar ardından devlet medyasının ABD yapımı elektronik cihazların tehlikesine dikkat çeken uyarılarıyla da uyumlu.


SATIŞLARI PATLATACAK
Peng'in kullandığı telefon ile ilgili bir haber yayınlayan devlet gazetesi China Daily, bu durumun satışları artırabileceği tahmininde bulundu. Peng'in eşi Xi ile Mart ayında çıktığı bir ziyaret sırasında kullandığı siyah bir el çantasının Alibaba'nın e-ticaret sitesi Taobao'da satışları sekiz milyona kadar çıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...