Çin'den Suriye'ye müdahale uyarısı

/ Kaynak: CHA
Çin'den Suriye'ye müdahale uyarısı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Çin, tarafların Suriye'ye müdahale konusuna titizlikle ve tarih karşısında sorumlu bir tavırla yaklaşmaları gerektiğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile Suriye sorunu üzerine bugün yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinin kimyasal silah kullanımına karşı çıktığını yineledi. Çin Uluslar arası Radyosu'nun haberine göre Wang, Birleşmiş Milletler'in (BM) kimyasal silah kullanımı konusundaki araştırmalarını ''bağımsız, adil, nesnel ve profesyonel'' bir şekilde yürütmesini desteklediklerini söyledi. Araştırmanın, sadece kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını netleştirmeyi değil, eğer kullanılmışsa kim tarafından kullanıldığını da ortaya çıkarmayı amaçlaması gerektiğine vurgu yapan Çinli Bakan, ''gerçeğin gün yüzüne çıkarılmasının, bütün eylemlerin ön koşulu olduğuna'' işaret etti. Wang ayrıca, tarafların Suriye'ye müdahale konusuna titizlikle ve tarih karşısında sorumlu bir tavırla yaklaşmaları gerektiğini kaydetti. Haberde, Fransa Dışişleri Bakanı Fabius ise kimyasal silah kullanılması karşısında gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti ve BM'nin araştırmalarını hızlandırmasının önemini vurguladı. Görüşmede Fransız Bakan'ın ayrıca Suriye krizinde tek ve nihai çözümün siyasi yollardan sağlanabileceğini dile getirdiği de ifade edildi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...