Çin'den Rusya'ya yardım açıklaması! Silah yollamayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Çin'den Rusya'ya yardım açıklaması! Silah yollamayacak

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Çin’in Washington Büyükelçisi Qin Gang, Rusya’ya silah ya da cephane göndermeyeceklerini açıkladı. Gang, Ukrayna’nın işgalini kıyamayı reddederek Pekin yönetiminin dinmesi için her şeyi yapacağını vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 26. Güne girdi. Dünyada haftalardır Rusya’nın müttefiki olan Çin’in Ukrayna işgalinde yardım edip etmeyeceği merak ediliyordu. Çin’in Washington Büyükelçisi  Qin Gang bu konuya ilişkin yanıt verdi. Rusya’ya silah ve cephane verilmeyeceğini vurguladı ve Pekin yönetiminin gerilimi dinmesi için her şeyi yapacağını söyledi.

YARDIM İDDİALARINA BÜYÜKELÇİ YANIT VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müttefiki olan Çin’den yardım isteyeceği konuşulurken, iddialara yanıt Washington Büyükelçisi Qin Gang’dan geldi.
Rusya’ya silah ya da cephane göndermeyeceklerini açıklayan Qin Gang,  Ukrayna'nın işgalini kınamayı reddederek Pekin yönetiminin gerilimin dinmesi için her şeyi yapacağını da vurguladı.

Washington Büyükelçisi'nin açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden'in Çin lideri Xi Jinping'i Rusya'ya yardım etmesi halinde söz konusu adımın sonuçları olacağını açık şekilde belirtmesinin ardından geldi.

Rusya'nın kınanmasının bir faydasının olmayacağını savunan Washington Büyükelçisi Qin Gang, Rusya ile iyi komşuluk ilişkilerine sahip olduklarını hatırlattı.

''ASILSIZ İTHAMLARIN KARŞISINDAYIZ''

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de Pekin'in Ukrayna savaşında tarihin doğru tarafında durduğunu kanıtlayacağını ileri sürdü. Wang Yi, "Dışarıdan gelen baskı ve zorlamayı asla kabul etmeyiz; Çin'e karşı asılsız itham ve şüphelerin de karşısındayız" dedi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...