Çin'den BM Güvenlik Konseyine "acil" Filistin çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin'den BM Güvenlik Konseyine "acil" Filistin çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail, 17 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze'yi 10 gündür yoğun bir şekilde bombalıyor. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pekin'i ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) İsrail ile Filistin arasında şiddetlenen çatışma konusunda "acil" adım atması gerektiğini vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Vang, en önemli önceliğin İsrail - Filistin çatışmasına son verilmesi, tarafların müzakere masasına dönmesi, acil insani yardım kanallarının oluşturulması ve daha büyük bir insani felaketin önlenmesi olduğunu ifade etti

İki devletli çözümün en kısa sürede sağlanması gerektiğine işaret eden Vang, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin acil adım atması gerekiyor." dedi.

Vang, büyük güçleri daha aktif rol oynamaya çağırarak, Filistin halkının meşru haklarının iadesine yönelik geniş bir uzlaşma için takvim ve yol haritasının belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail Filistin'i günlerdir yoğun bir şekilde bombalıyor. 7 Ekim'de (2023) başlayan saldırılar sonrası Gazze'de can kaybı 2 bin 670’i geçti, 10 bin yaralı var.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...