Çin’de troll ordusu Kraliçe Elizabeth’in öldüğü mesajlarını yaydı

Düzenleyen:
Çin’de troll ordusu Kraliçe Elizabeth’in öldüğü mesajlarını yaydı

DÜNYA Haberleri

İngiltere’nin Pekin Büyükelçiliği, Çin’deki sosyal medyada, 32 sene önce Tiananmen Meydanı’ndaki katliamda ölenleri anan bir mesaj yayımladı.

Mesaj 20 dakika içinde yayından kaldırıldı ama troll ordusu, mesaja tepki olarak İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in öldüğüne dair mesajlar yayımladı.

Binlerce kişi kraliçe için “Huzur İçinde Uyu” yazılı paylaşımlarda bulundu. Çoğu kişi de kraliçenin soluk yüzlü, gözleri kapalı fotoğrafını yayımlayarak “Kraliçe Elizabeth 1926-2021” ifadesini kullandı. Kelimesi kelimesine aynı mesajların, binlerce kullanıcı tarafından kendilerininmiş gibi paylaşıldığı dikkat çekti.

"Mesajımız 20 dakika sonra sansürlendi"

Elçilik yetkililerinden Christina Scott, “Mesajımız 20 dakika sonra sansürlendi. Bu, geçen seneki mesajımızın kaldırılmasından beş dakika daha uzun sürdü. Sansürcüler bu sene daha meşgul herhalde” dedi.

Oxford Üniversitesi'ndeki Oxford İnternet Enstitüsü ve Associated Press tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, Çin'in sosyal medyadaki yükselişini bir sahte hesap ordusunun desteklediğini ortaya koymuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...