Çin'de mesai saatlerine tepki: Tam zamanlı evlat oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin'de mesai saatlerine tepki: Tam zamanlı evlat oldu

DÜNYA Haberleri

Çin'de aşırı mesai yaptırılan bir genç işini bırakıp tam zamanlı evlat oldu. Artık ev işlerini yapan genç kadın gelen iş tekliflerini reddediyor. "Yürüyen bir ceset gibi yaşadım" sözlerini kullanan kadın yeni bir akım başlatacak gibi gözüküyor.

Çin'de uzun süren mesai saatlerine karşı gençler yeni çözüm yolu buldu. 

BBC News'in haberine göre, Aşırı çalışmaktan bitkin olan Julie, "tam zamanlı bir kız evlat" olmak için bu Nisan ayında Pekin'deki oyun geliştiricisi olarak çalıştığı işinden ayrıldı.

29 yaşındaki genç kadın artık gününü bulaşık yıkayarak, ailesi için yemek hazırlayarak ve diğer ev işlerini yaparak geçiriyor. Julie'nin ailesi günlük masraflarının çoğunu karşılıyor, ancak ailesinin 2.000 yuan (280 ABD doları) tutarındaki aylık maaş teklifini reddetti. Ne de olsa şu anki önceliği, bıraktığı işindeki 16 saatlik iş gününden sonra biraz soluklanmak. "Yürüyen bir ceset gibi yaşadım" diyor. Yorucu çalışma saatleri ve sıkıntılı iş piyasası, genç Çinlileri sıra dışı seçimler yapmaya zorluyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: BBC News

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...