Çin'de kömür madeninde facia: Alevler girişi kapattı, 16 işçi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çin'de kömür madeninde facia: Alevler girişi kapattı, 16 işçi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çin'in güneyindeki Guicou eyaletinde bulunan kömür madeninde yangın çıktı. Alevlerin girişi kapatması nedeniyle işçileri içeride mahsur kalırken, yangında 16 işçi hayatını kaybetti.

Çin'de altyapısı eski ve güvenlik düzenlemeleri yetersiz olan kömür madenlerinde son dönemde denetimler arttı ancak buna rağmen kazalar devam ediyor. Şubat ayında meydana gelen iki çökmede toplam 10 işçi, 21 Ağustos'ta Şaanşi eyaletinde meydana gelen patlamada ise 11 işçi hayatını kaybetmişti.

Ülkede meydana gelen ölümlü maden kazalarına bir yenisi daha eklendi. Yerel yönetimden yapılan açıklamaya göre, Pancou şehrindeki Şanciaoşu Kömür Madeni'nde dün sabah saatlerinde yangın çıktı. Devlete ait Guicou Panciang Rafine Kömür Şirketi tarafından işletilen madendeki yangında 16 işçi hayatını kaybetti.

ALEVLER GİRİŞİ KAPATTI, İŞÇİLER MAHSUR KALDI

Yangının ocaktan kömür çıkaran platformun taşıma kayışının tutuşmasıyla başladığı, alevlerin girişi kapatmasıyla işçilerin içeride mahsur kaldığı belirtildi. Kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere bir çalışma ekibini eyalete gönderen  Acil Yönetim Bakanlığı, ikincil kazalara yol açabilecek güvenlik risklerinin giderilmesini istedi.

Çin Devlet Konseyine bağlı Çalışma Güvenliği Komisyonu da yangının sebebinin belirlenmesi ve sorumluların cezalandırması için soruşturma talimatı verdi. Olayın ardından eyaletteki madenlerin faaliyetine bir günlüğüne ara verildiği bildirildi.

Yılda 52,5 milyon ton kömür üretilen eyalet, Çin'in kok kömürü tedarikinin yaklaşık yüzde 5'ini karşılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...