Çin ve ABD'den iklim değişikli anlaşması

/ Kaynak: AA
Çin ve ABD'den iklim değişikli  anlaşması

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa, ABD ve Çin'in iklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği konusunda ortak bildiri yayımlamasını memnuniyetle karşıladı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ABD ve Çin'in iklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği konusunda ortak bildiri yayımlamasından memnuniyet duyduğunu açıkladı.
ABD Başkanı Barack Obama'nın Çin ziyareti sırasında varılan anlaşmayla ilgili yazılı açıklama yapan Fabius, "dünyada sera gazı salımı oranları konusunda başta gelen ABD ve Çin'in uzlaşmasının önemli bir gelişme olduğunu" belirtti.
İki ülkenin sera gazı salımı oranlarının düşürülmesi için anlaşmasını "önemli bir adım" olarak nitelendiren Fabius, AB içinde hazırlanan anlaşmaya dikkati çekerek dünyanın diğer bölgelerindeki ülkelerin de bu konuda üzerlerine düşeni yapmaları çağrısında bulundu.
Fabius, ülkesinin gelecek yıl Paris'te evsahipliği yapacağı uluslararası konferansta, iklim değişikliği konusunda nihai anlaşmaya varılmasında kararlı olduğunu yineledi.
Obama'nın Pekin'e yaptığı ziyaret sırasında Çin ve ABD iklim değişikliğiyle mücadelede işbirliği konusunda ortak bildiri yayımlamıştı.
Obama, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile düzenlediği ortak basın toplantısında, dünyanın en çok enerji tüketen ülkelerinden Çin ve ABD'nin, iklim değişikliği konusunda yapması gerekenler olduğunu söylemişti.
ABD'nin kirliliğin azaltılması için daha hızlı hareket edeceğini belirten Obama, 2025'e kadar karbondioksit emisyonlarının yüzde 26-28 azaltılmasını hedeflediklerini ifade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...