Çin ve ABD arasında siber gerilim

/ Kaynak: AA
Çin ve ABD arasında siber gerilim

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, ABD'ye uydurma haberleri durdurması yönünde çağrıda bulundu

Pekin yönetimi, ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) bir yetkilinin, "Çin, ABD şirketlerinin sırlarını çalıyor" yönündeki iddialarının, gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, Çin kanunlarının siber güvenliğe zarar verici hareketleri yasakladığının altını çizerek hükümetin bu tür suçlarla kararlılıkla mücadelesinin şüphe götürmeyeceğini ifade etti.
ABD tarafına "uydurma haberleri" ve Çin'e karşı "kasten çamur atmayı" bir tarafa bırakması çağrısı yapan Hong, ABD'nin diğer ülkelere yaptığı geniş ölçekli sistematik siber saldırıları da durdurmasını istedi.
Hong, ABD tarafının başkalarını suçlayarak dikkati başka yöne çekme girişimlerinin başarılı olmayacağını sözlerine ekledi.
FBI Direktörü James Comey, geçen hafta sonu bir televizyon programında, Çin'in ABD firmalarının sırlarını çalmaya çalışan ülkelerin başında geldiğini ve bunun ABD şirketlerine milyarlarca dolara mal olduğunu iddia etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...