Çin “uzay uçağı” yapıyor

Düzenleyen:
Çin “uzay uçağı” yapıyor

DÜNYA Haberleri

Çin’de merkezi başkent Pekin’de bulunan Uzay Ulaşım isimli şirket, ultra süratte seyredecek bir uçak üzerinde çalışıyor.

Tianxing I adı verilen rokete iliştirilen küçük yolcu uçağı dikey kalkışla uzaya çıkacak ve yerçekimsiz ortamda seyahat ettikten sonra yeniden Dünya’ya dönecek. Yolcular, bu uçakla en uzak mesafelere bile çok kısa sürelerde ulaşabilecek. Şirket “kanatlı roket” olarak adlandırdığı uçak üzerinde çalışmalara 2018 yılında başladı.

Uçağın 2025’te ilk seferini yapması planlanıyor. Ana gemi konumundaki roket testlerde başarılı bir şekilde havalandı ve başarılı bir şekilde iniş yaptı. Bundan sonra tam kapsamlı testler yapılacak.

LONDRA-NEW YORK YOLCULUĞU BİR SAAT SÜRECEK

Uçak, plandığı gibi giderse saatte 4.300 kilometre hızla hareket edecek. Bu, bir zamanların Concorde uçaklarının süratinin iki katı. Uçakla Londra-New York yolculuğu bir saat sürecek. Firma, yolcuların uçağa binmeleri, roketle fırlatılmaları ve uzay yolculuğunun ardından uçağın inişini gösteren bir video da yayımladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...