Çin, savaş zamanı askeri alım kurallarında düzenleme yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin, savaş zamanı askeri alım kurallarında düzenleme yaptı

DÜNYA Haberleri

Çin yönetimi tarafından yapılan düzenlemeler, askere almanın "savaşa hazırlanmaya odaklanması" ve "yüksek kalibreli" askerler çağırarak verimliliğin artırılması gerektiğini belirtiyor.

Çin, tecrübeli personele öncelik vermek, yüksek kalibreli askerleri hizmet altına almak ve zorunlu askerlik prosedürlerini optimize etmek de dahil olmak üzere, savaş zamanında asker alımı için yeni bir dizi gözden geçirilmiş kural yayınladı.

Devlet Konseyi ve Devlet Başkanı Şi Cinping'in başkanlığındaki Çin ordusunun yüksek komutası olan Merkezi Askeri Komisyon tarafından askere alımla ilgili bir dizi gözden geçirilmiş kural kamuoyuyla paylaşıldı.

İlk kez, eski askerlere öncelik verileceğini ve orijinal birimlerine veya benzer pozisyonlara katılmalarının bekleneceğini belirten, savaş zamanı askere alımına ilişkin ayrı bir bölüm yönetmeliklere dahil edildi.

En son 2001'de değiştirilen yönetmeliğe göre, savaş sırasında askere alma bildirimi alan kişilerin, askere alınmak ve cezayla karşılaşmamak için zamanında belirtilen yere teslim olmaları gerekiyor.

ÇİN, SİLAHLI KUVVETLERİNİ MODERNİZE EDİYOR

11 fasılda 74 maddeden oluşan yeni yönetmelik, daha yüksek vasıflı asker alımına, zorunlu askerlik prosedürlerini standartlaştırmaya ve optimize etmeye ve sistemin etkinliğini artırmaya odaklanıyor.

Gözden geçirilmiş yeni kurallar bütünü ulusal savunmayı sağlam bir zemine oturtmayı ve güçlü silahlı kuvvetler inşa etmek için kurumsal garantiler sağlamayı hedefliyor.

Yeni kurallar önümüzdeki ay yürürlüğe girecek.

ÇİN VE TAYVAN ARASINDAKİ GERİLİM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Pekin, başta Tayvan Boğazı ve Güney Çin Denizi de dahil olmak üzere çeşitli cephelerde jeopolitik gerilimlerle karşı karşıya olduğunu ifade ederek yeni kurallarını çerçeveledi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, adayı ablukaya alma kapasitesini test ederek Tayvan çevresindeki son tatbikatında bir ilke imza attı.

Pazartesi günü sona eren üç günlük tatbikatlar, Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen'in ABD Meclis Başkanı Kevin McCarthy ile görüşmesi sonrasında gerçekleşti.

Çin, Tayvan'ı ayrılıkçı bir eyalet olarak görüyor. Pekin, adayı anakara ile yeniden birleştirmek için olası güç kullanımını göz ardı etmiyor.

Çin, yabancı hükümetler ile Tayvan arasındaki herhangi bir resmi ilişkiyi, Pekin'in ada üzerindeki egemenlik iddialarının ihlali olarak değerlendiriyor.

Çin ve Tayvan arasındaki gerilim, diğer ülkelerin ulusal güvenlik politikalarını da etkilemekte. Bazı ülkeler, Tayvan'a askeri yardım sağlamaya devam ederken, diğerleri ise Çin ile yakınlaşarak Tayvan'a desteklerini azaltıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...