Çin, ilk Covid-19 hastalarıyla ilgili bilgileri DSÖ’ye vermedi

Düzenleyen:
Çin, ilk Covid-19 hastalarıyla ilgili bilgileri DSÖ’ye vermedi

DÜNYA Haberleri

Koronavirüsün ilk nasıl ortaya çıktığını bulmak için geçtiğimiz günlerde Çin’de araştırmalar yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzman heyeti, salgının başladığı Vuhan şehrinde ilk 174 Covid-19 hastasıyla ilgili bilgilere ulaşmak istedi.

Heyettekilerden Avustralyalı enfeksiyon uzmanı Dominic Dwyer, Çin’in bu bilgileri vermeyi reddettiğini söyledi. Heyete sadece hastalarla ilgili özet bilgi verilmiş. Hastalara neler sorulduğu, onların cevaplarının ne olduğu gibi ham bilgilerin salgınlarla ilgili bilgi edinmede çok önemli olduğunu belirten Dwyer, “174 hastadan sadece yarısı Hunan’da virüsün ilk tespit edildiği deniz mahsulleri pazarına gitmişti. Bu yüzden onlarla ilgili bilgileri almak için çok ısrar ettik. Niçin vermediler, bu konuda yorum yapmak istemiyorum” dedi. Halen ülkesinde karantinada olan Dwyer, bu bilgi eksikliğinin, salgının kökenine dair araştırmaları zora sokacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...