Çin harekete geçti: Elon Musk'ın Starlink uydularını yok edecek

Düzenleyen: / Kaynak: DailyMail
Çin harekete geçti: Elon Musk'ın Starlink uydularını yok edecek

DÜNYA Haberleri  / DailyMail

Çinli askeri araştırmacılar, ülkenin ulusal güvenliği tehdit etmesi durumunda SpaceX'in Starlink uydularını yok etmek üzere araştırmaya başladı. Geçtiğimiz ay yayımlanan bir makaleye göre Çin, her Starlink uydusunu takip etmek için benzeri görülmemiş bir ölçek ve hassasiyete sahip gözetleme sistemi gibi uydu karşıtı teknolojiler geliştiriyor.

Uzay ve havacılık şirketi SpaceX’in geliştirdiği Starlink uyduları milyarder girişimci Elon Musk’ın dünyaya kazandırdığı en büyük teknolojilerden biri. Dünyanın alçak yörüngesinde yer alan binlerce Starlink uydusu, abonelerine geniş bant internet hizmeti sunuyor. Ancak Ukrayna savaşında Rusya’ya karşı bir hamle yapan SpaceX şirketinin CEO’su Musk, işgal bölgesinde internet hizmeti kesilen insanlar için uydu hizmetini kullanıma açtı. 

SpaceX’in Ukrayna’ya Starlink internet terminalleri göndermesi işgal karşıtı ülkeler tarafından takdir toplarken, Rusya’nın tepkisini de çekmişti. Son olarak, South China Morning Most’un haberine göre Çinli askeri araştırmacılar, milyarder Elon Musk’ın SpaceX şirketine ait Starlink internet uydularının nasıl yok edilebileceğini düşünüyor.  
Bu noktada, SpaceX’in askeri kullanımı geliştirmek için ABD Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzaladığını da belirtelim. Nihayetinde Pekin hükümeti (Çin), binlerce uyduyu yok etmenin uygun maliyetli yollarını aramaya başladı. 

ÇİN'İN HEDEFİNDE

Çin’deki Modern Defence Technology dergisinde yayımlanan makalede ekip, "Bazı Starlink uydularının işlevlerini kaybetmelerini ve takımyıldızın işletim sistemini yok etmelerini sağlamak için yumuşak ve sert öldürme yöntemlerinin bir kombinasyonu benimsenmelidir" diyor. 

SpaceX, Dünya atmosferindeki seslerin beş katı hızda hareket eden hipersonik silahları tespit edebilen ve takip edebilen hassas araçların geliştirilmesi gibi Starlink platformunun askeri amaçlarla kullanılmasına yönelik ABD Savunma Bakanlığı ile bir sözleşme imzaladı. 

Bu arada, SpaceX'in önümüzdeki on yıl içinde 30 bin kadar Starlink uydusu fırlatması bekleniyor. 

PLA'nın Stratejik Destek Gücü altında Pekin İzleme ve Telekomünikasyon Enstitüsünde araştırmacı olarak çalışmalarını yürüten Ren Yuanzhen, Çin’in uydu karşıtı projesinin baş mimarı. Ayrıca araştırmacılar arasında Çin’in savunma teknolojilerinde çalışan kıdemli bilim insanları da bulunuyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DailyMail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...