Çin Başbakanı Li Kıçiang, Kerry ile görüştü

/ Kaynak: AA
Çin Başbakanı Li Kıçiang, Kerry ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Asya turu kapsamında geldiği başkent Pekin'de Çin Başbakanı Li Kıçiang ile bir araya geldi.

Çin Başbakanı Li ile görüşmede, tarafların enerji ve çevre gibi konularda yakın işbirliği konularını ele aldığı kaydedildi. nbsp;Li, Çin'in dünyanın en gelişen, ABD'nin de en gelişmiş ülke olduğunun altını çizerek, tarafların stratejik işbirliğinin yeni tür büyük ülke ilişkisinin inşasına yardımcı olacağını belirtti. nbsp;Tarafların birbirine saygı duyması gerektiğine dikkati çeken Li, ikili ilişkilerin gelişiminin kazan-kazan çerçevesinde ele alınmasının gerekliliğini ifade etti. nbsp;Li, enerji işbirliği konusunda ABD'ye, Çin'e sıvılaştırılmış doğalgazın doğrudan ihracatı ile kaya gazının ortaklaşa keşfi gibi konularda adım atması yönünde çağrıda bulundu. nbsp;Çin Başbakanı ayrıca, iklim değişikliği ile mücadelede Çin ile ABD'nin daha yakın teknolojik işbirliği kurması gerektiğini dile getirdi. nbsp;ABD Dışişleri Bakanı Kerry de göreve gelişinden bu yana Çin'e ikinci ziyareti olduğunu hatırlatarak, yapıcı diyalog ve işbirliğinin "hayati önem" taşıdığını vurguladı. nbsp;ABD'nin Çin ile ticari işbirliğini genişletmek istediğinin altını çizen Kerry, iklim değişikliği gibi konularda ikili işbirliğini güçlendirme, yatırım anlaşmalarıyla ilgili müzakereleri bir sonraki aşamaya taşıma gibi konuların ABD-Çin ilişkilerini daha da sağlamlaştıracağını kaydetti.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Li ile görüşmesinin ardından Çin ziyaretini tamamlayarak Endonezya'ya gitmek üzere bu ülkeden ayrıldı. nbsp;Kerry, Pekin temasları çerçevesinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Li Kıçiang, Devlet Müşaviri Yang Cieçı ve mevkidaşı Vang Yi ile bir araya geldi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...