Çin Başbakanı Li, ilk yurt dışı seyahatinde Almanya'da

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin Başbakanı Li, ilk yurt dışı seyahatinde Almanya'da

DÜNYA Haberleri

Çin Başbakanı Li Qiang, göreve geldiğinden beri yaptığı ilk yurt dışı seyahatini Almanya'ya gerçekleştirdi. Alman Şansölyesi Scholz, Çin Başbakanını askeri bir törenle karşıladıktan sonra ikili beraber akşam yemeği yedi. Görüşme, iki ülke arasındaki iş birliğini düzenlemek amacıyla gerçekleştirildi.

Alman Şansölyesi Olaf Scholz, salı günü Çin Başbakanı Li Qiang'ı iki ülke arasındaki iş birliğini yeniden düzenlemek amacıyla Berlin'de düzenlenen askeri törenle kabul etti.

Pekin, geçtiğimiz ay Tokyo'da Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da katıldığı Yediler Grubu (G7) zirvesi sırasında yayınlanan ve dünyanın önde gelen demokrasilerinin Çin ile ekonomik ilişkilerini 'ayrıştırma değil, riskten arındırma' yönündeki ortak yaklaşımlarını ortaya koydukları bildiriye karşı çıkmıştı.

Çin Başbakanı Li, ilk yurt dışı seyahatinde Almanya'da

Lİ'NİN İLK YURT DIŞI SEYAHATİ ALMANYA'YA

Reuters'ın haberine göre; Li, Mart ayında başbakan seçilmesinden bu yana ilk yurt dışı seyahatine çıktı. Pazartesi günü Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi ve resmi görüşmeler başlamadan önce Başbakanlık'ta Scholz ile akşam yemeği yedi.

Li, Çin'in küresel istikrar ve refaha katkıda bulunmak için Almanya ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Hükümet istişarelerinin ardından Çin heyeti, Çin'in Almanya'nın güneyindeki Bavyera eyaleti ile olan ticaret düzeyini yansıtan bölgesel yetkililer ve şirket yöneticileriyle görüşmek üzere Münih'e gidecek. (Kaynak: Reuters)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...