Çin, 'Abartıyorsunuz' demişti... AB, Covid kararında geri adım attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin, 'Abartıyorsunuz' demişti... AB, Covid kararında geri adım attı

DÜNYA Haberleri

Çin'in sınırlarını yeniden açacağını duyurmasının ardından İtalya, Japonya, Malezya, Tayvan ve Hindistan’ın aralarında bulunduğu çok sayıda ülke Çin’den gelen yolculara test ve karantina zorunluluğu getirdiğini açıklamıştı. Çin karara 'abartıyorsunuz' diyerek tepki gösterirken Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC)'de Çin'den gelen yolculara zorunlu Covid-19 testi yapılmasını 'haksız' buldu.

Çin'in, 'Sıfır Covid' stratejisini fiilen rafa kaldırıp sınırlarını yeniden açacağını duyurmasının ardından, ülkeler Çin'e gelen yolcular için alarma geçmişti.

AB 'HAKSIZLIK' DEDİ

 ABD, İtalya, Japonya, Malezya, Tayvan ve Hindistan’ın aralarında bulunduğu birçok ülke vaka sayılarındaki artışın ardından Çin’den gelen yolculara test ve çeşitli kısıtlamalar getirirken, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), bu kararları "haksızlık" olarak nitelendirdi.

ECDC, vaka sayılarındaki artışın Avrupa Birliği'ni (AB) etkilemesinin beklenmediğini ifade ederken, "Tedbirli olmaya devam ediyoruz. Gerekirse acil durum önlemleri almaya hazır oluruz" dedi.

ÇİN 'ABARTIYORSUNUZ' DİYEREK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin yaptığı açıklamada, Batılı ülkeleri ve medyayı Çin’deki durumu "abartmakla" ve "Çin'in Covid-19 politikalarını çarpıtmakla" suçladı. Çin'in tüm ülkelerin Covid-19 politikalarının “bilime dayalı ve orantılı" olması gerektiğine dikkat çeken Wang, Covid-19 politikalarının ticareti etkilememesi gerektiğine inandığını belirterek, sınır ötesine güvenli seyahat, küresel tedarik zincirlerinin istikrarını korumak, ekonomik toparlanma ve büyümeyi desteklemek için ortak çaba çağrısında bulundu.

 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...