“Çığlık” yıldızı Jenna Ortega, Filistin'e destek için filmi bıraktı, 40 milyon takipçili hesabında kampanya başlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
“Çığlık” yıldızı Jenna Ortega, Filistin'e destek için filmi bıraktı, 40 milyon takipçili hesabında kampanya başlattı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Melissa Barrera'nın Filistin'i desteklediği için 'Çığlık 7' kadrosundan kovulmasına tepki gösteren Hollywood yıldızı Jenna Ortega, seride yer almayacağını söyleyerek sözleşmesini sonlandırdı. Ortega'nın, 40 milyon takipçili Instagram hesabında kampanya başlattı.

Gazze’de çocuk kadın demeden insanlık tarihinin en ağır katliamlarından birini gerçekleştiren İsrail, en küçük bir eleştiriyi bile kabullenemiyor. Filistinlilere sempati belirten sanatçılar, şarkıcılar ve gazeteciler, İsrail’in nüfuzu sebebiyle işlerini kaybediyor. 

ABD’de Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, Filistin’e destek veren paylaşımları sebebiyle “Çığlık 7” filminin kadrosundan çıkarıldı. Barrera, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermiş ve Batı medyasını “tek taraflı” olmakla suçlamıştı.

JENNA ORTEGA TEPKİ GÖSTERDİ

Barrera'nın film kadrosundan çıkarılması tepkilere neden olurken, Hollywood yıldızı Jenna Ortega, rol arkadaşının Filistin paylaşımları nedeniyle kovulması üzerine, kendisinin de seride yer almayacağını açıklayarak kontratını sonlandırdı.

Ortega'nın "Wednesday" dizisinin çekimiyle meşgul olacağı için kadroda yer almayacağı söylense de, bu kararında Barrera'nın kovulmasının etkili olduğu iddia edildi.

Öte yandan Ortega'nın, 40 milyon takipçili Instagram hesabının biyografi kısmına Gazze için yardım kampanyası bağış linki eklediği görüldü.

İSRAİL'İ ELEŞTİREN İŞİNİ KAYBEDİYOR

ABD’de Filistin’e açık destek veren ABD’li oyuncu Susan Sarandon da çalıştığı yetenek ajansı United Talent Agency’den (UTA) atıldı. Sarandon daha önce sosyal medya hesabından “Gazze’de olanları önemsemeniz için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin’in yanındayım. Herkes özgür olana kadar kimse özgür değildir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

İsrail’i eleştiren ünlüler sadece ABD’de gadre uğramıyor. Fransa da Filistin’e verdiği destekle bilinen rapçi Freeze Corleone’nun başkent Paris’teki konserini engelledi. Senegal kökenli Fransız rapçi Corleone’un 25 Kasım’daki konserinin iptaline “Yahudi karşıtı referansları sebebiyle rapçinin konserinin kamu güvenliğini tehlikeye atabileceği” gerekçe gösterildi.

Fransa’da TV5 Monde sunucusu Muhammed Kaci de yayına bağlanarak “Hamas çocukları öldürdü” ifadesini kullanan İsrail ordu sözcüsüne “Siz de Gazze’de aynısını yapıyorsunuz” demiş, aralarında hararetli anlar yaşanmıştı. Kanal, sözcüyü yayından alan Kaci’yi “gazetecilik kurallarına uygun hareket etmediği” gerekçesi ile görevden aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...