CIA’den kaçamak cevaplar!

Düzenleyen:
CIA’den kaçamak cevaplar!

DÜNYA Haberleri

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın Başkanı John Brennan, “CIA olarak Türkiye’deki darbenin içinde misiniz?” sorusuna, “Erdoğan karşıtlığını biliyorduk” diyerek soruyu âdeta duymamazlıktan geldi.

15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimindeki ABD’nin rolü, bilhassa Türk ve Rus basınında tartışılmaya devam ederken, ABD medyasınına ana gündem maddelerinden birisi de ‘Türkiye’deki darbede CIA’nin rolü’. Ama ABD’li yetkililer ‘darbe girişimindeki rollerini’ reddediyor. Darbeyi bildiği söylenen ve eski bir dışişleri yetkili tarafından da açıkça suçlanan CIA Başkanı John Brennan’a dün bu soru soruldu. İstihbarat ve Ulusal Güvenlik İttifakı toplantısına katılan Brennan, Türkiye’deki darbe girişiminden haberdar olup olmadıkları sorusu karşısında önce kısa bir süre suskunluk yaşadı. Soru karşısında şaşırdığı mimiklerinden belli olan CIA Başkanı Brennan, “Erdoğan karşıtlığından haberdardık. Darbe gibi durumlar söz konusu olduğunda ilk önce yapmanız gereken şey, gerçekleri tespit etmek ve ona göre hareket etmek. Ancak çoğu zaman çok bilgi geliyor. Ve söylentilerde doğruları ayırt etmek oldukça zor oluyor” karşılığını verdi.
CIA BU İŞİN İÇERİSİNDE
The WSJ’nin haberine göre, Brennan, aynı toplantıda, “Son birkaç yıldır Türkiye’de siyaset sahnesinde önemli şeyler yaşanıyor. Erdoğan gün geçtikçe gücünü konsolide ediyor ve otoriterleşiyor. Darbe girişimi sonrası Türkiye’de gerilmeler yaşanacak” ifadesini de kullandı. ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell’in Özel Kalem Müdürü Lawrence Wilkerson ise, CIA Direktörü John Brennan’ın Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde rolü olduğunu söyledi. Wilkerson, 15 Temmuz akşamı başlayan ve 16 Temmuz sabahı bastırılan darbe girişimine ilişkin şöyle konuştu: “Bence John Brennan ve diğerlerinin Türkiye’de neler olup bittiğinden haberdar olduklarına şüphe yok. Ya buna karşı tavsiyelerde bulundu, ki bu zaman zaman olur, ya zorla etki etmek için sürecin tam ortasında ya da ikisinin arasında bir yerde. Ama kesinlikle CIA bu darbe işinin içerisinde yer aldı. Çünkü ABD çıkarlarına düşman olarak gördüğü hükümetleri siyasi ya da askeri araçları kullanıp devirir.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...